Dünya Hükümete yüklendi!

Hükümete yüklendi!

09.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hükümetin hazırladığı yolsuzluk suçlarının affını da kapsayan ve protestolar nedeniyle geri çekilen yasa, Romanya’da eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

Hükümete yüklendi

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, hükümeti parlamento onayı olmadan “geceleyin gizlice” yasa çıkarmakla eleştirdi ve “Romanyalıların refahı sizin önceliğiniz olmadığı için, halk isyan ediyor” dedi.
Romanya’da 1989’dan bu yana görülen en büyük halk protestosunun hedefi olan Başbakan Sorin Grindeanu, yasayı iptal etmesine rağmen tepkilerden kurtulamıyor. Nitekim protestocuların bir kısmı, Başbakan istifa edene dek eylemlere devam etme sözü verdi. Bununla birlikte Cumhurbaşkanı Iohannis de, eleştirilerini sürdürüyor. Iohannis, eylemcileri haklı gördüğünü belirterek, “Romanyalıların refahı sizin ilk önceliğiniz olmadı. Sizin önceliğiniz ceza davaları oldu. Bu yüzden de Romanyalılar kızgın ve isyan ediyorlar” dedi. Cumhurbaşkanı, “Romanya’nın şeffaf bir hükümete ihtiyacı var. Geceleri gizlice çalışan değil, gün ışığında yöneten bir iktidara ihtiyacı var” ifadesini kullandı. Iohannis, buna karşın hükümetinin ülkeyi yönetmeye devam etmeye hakkı olduğunu ve iktidar kalabileceğini söyledi.