Niğde İDAM KARARI NİĞDE’DE PROTESTO EDİLDİ

İDAM KARARI NİĞDE’DE PROTESTO EDİLDİ

28.04.2014 - 13:11 | Son Güncellenme:

.

İDAM KARARI NİĞDE’DE PROTESTO EDİLDİ

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyle ilgili idam kararı Evrensel Hafızlar Derneği tarafından düzenlenen eylemle protesto edildi.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen eyleme, Niğde Belediyesi, Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Furkan Vakfı, Dostluk ve Yardımlaşma Derneği, Çağrı Derneği, Genç Dostluk ve Yardımlaşma Derneği ve Medeniyet Vakfı destek verdi. Basın açıklaması öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.
İdam sehpalarının kurulduğu eylemde daha sonra basın açıklamasını Evrensel Hafızlar Derneği Üyesi İbrahim Safa Esen yaptı. Esen: “ Müslüman kardeşlerimiz zincirini kırarak özgürce yaşamak için ağır bedeller ödediler, ödemeye de devam ediyorlar. Tunus’ta, Libya’da, Suriye’de ve Mısır’da sivil bir direniş ortaya koyan Müslüman kardeşlerimizin talebi ülkelerinin adalet hürriyet ve tevhid ilkeleri doğrultusunda yönetilmesini istemekti. Mısır halkının başlattığı sivil direniş sonuç vermiş ve sonuç olarak firavun Hüsnü Mübarek devrilmişti. Fakat Müslüman kardeşlerimizin iktidarda olması tahammül sınırları zorladı. Ce sonuç olarak kardeşlerimiz alçak bir darbe ile iktidardan uzaklaştırıldılar. Ve bu darbeler neticesinde başlayan protesto etkinliklerinde 5 bine yakın kardeşimiz şehit olmuş o kadar kardeşimizde yaralanmıştır. Bizler imanlı gençler olarak şunu söylüyoruz. Değil 20 dakika ile bu kararı almanız, ışık hızıyla daha bütün Müslümanların idamına hükmetseniz, Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır. Biz Niğde halkıyla beraber burada bu karşıtlığımızı ve iman kardeşliğimizi haykırmaz için toplandık” dedi.
Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde ayrıldı.