Iğdır IĞDIR'DA '15 ŞUBAT' GERGİNLİĞİ

IĞDIR'DA '15 ŞUBAT' GERGİNLİĞİ

15.02.2014 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

IĞDIRDA 15 ŞUBAT GERGİNLİĞİ

Iğdır’da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde, 15 Şubat Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. BDP'li Pervin Buldan'ın konuşması sırasında MHP İl Başkanlığından marş seslerinin gelmesi üzerine gerginlik yaşandı.
Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yürüyüşe BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, BDP’li Iğdır Belediye Başkanı Hüseyin Malk, BDP’li belediye başkan adayları ile partililer katıldı. BDP il binası önünde toplanan kalabalığın ellerindeki Öcalan’ın fotoğrafları ve pankartlar eşliğinde yapmak istedikleri yürüyüşe polis izin vermedi.
Yapılan görüşmelerin ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinden Belediye Meydanı’na kadar gelen kalabalığa Buldan’ın yaptığı hitap sırasında, MHP İl Başkanlığında marş sesleri duyuldu. O anlarda kalabalıktan bir grup MHP binasına doğru slogan atarak yürümek isteyince polis kalkanlarla güvenlik kordonu oluşturarak engel oldu.
Burada konuşan Pervin Buldan, "Kürt halkının önderliğinin bir komployla Türkiye'ye teslim edilmesini kara bir gün olarak gördüklerini" söyledi. Buldan, Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşacağı güne kadar Kürt halkı olarak tepkilerini dile getireceklerini söyledi.
Yapılan basın açıklamasının ardından dağılan kalabalıktan bir grup slogan atarak Doğubayazıt Caddesi üzerinde gösteri yaparken, kentteki bazı iş yeri de kepenk açmadı.