Gündem İhbarlar ve varsayım yeterli

İhbarlar ve varsayım yeterli

18.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstihbarat Daire Başkanlığı’nda görevliyken siyasetçi, gazeteci, avukat, polislerin de bulunduğu çok sayıda kişinin telefonlarını yasadışı dinledikleri iddia edilen polisler hakim karşısına çıktı.

İhbarlar ve varsayım yeterli

Duruşmaya eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak’ın da arasında bulunduğu 14 sanık ile Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Hanefi Avcı’nın avukatı Refik Ali Uçarcı müşteki olarak katıldı.
Sanık polisler, istihbari dinlemelerin, herhangi bir suçlama olmadan, doğruluğu araştırılmayan ihbarlar üzerine, varsayıma dayalı, subjektif yapıldığını anlattı. İstihbari dinlemelerde sürenin de önemi olmadığını, geçmişte hiç ses alınmayan bir telefondan iki yıl sonra ses alınabildiğini söyledi. Sanıklardan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Şube Müdürü Lokman Kırcılı “Hiçbir delil olmadan bu kadar ağır ithamlar üzücüdür. Suçlanmanın bu kadar kolay olabileceğini bilmiyordum” dedi. Müşteki Kılıç’ın avukatı Ergün Özer ise “Sanıkları dinleyince dehşete kapıldım. Hukuk devletinde yaşadığımızı sanıyordum. Bir ihbar yazısıyla önüne gelen herkes, hiçbir çalışma yapılmadan dinlenir mi?” dedi.