Afyonkarahisar İhh Arama Kurtarma Ekibi'ne Eğitim Verildi

İhh Arama Kurtarma Ekibi'ne Eğitim Verildi

19.11.2017 - 17:50 | Son Güncellenme:

.

İhh Arama Kurtarma Ekibine Eğitim Verildi

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar İnsani Yardım Derneği tarafından oluşturulan Arama Kurtarma ekibine AFAD ekipleri tarafından enkaz arama ve kurtarma eğitimi verildi.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar Acil Durum Müdürlüğü arama kurtarma eğitim alanında gerçekleştirilen eğitime 16 erkek 5 bayan gönüllüsü katıldı.

Göçük ve yıkıntıda arama kurtarma yapabilmek için AFAD İl Müdürlüğü Uzman Eğitimcileri tarafından enkaz alanında birebir arama kurtarma eğitimi aldıklarını belirten Afyon İHH Arama Kurtarma Koordinatörü Muharrem Berk, şunları kaydetti:

"Bu eğitimler belli periyotlarda ve belli seviyelerde verilmiş olup, uzmanlaşmanın uzun yıllar aldığı arama kurtarma eğitimleri İHH bünyesinde halen devam etmektedir. Şimdiye kadar farklı seviyelerde 850 kişi bu eğitimleri almış ve afetlere hazır durumda. Hedef 81 İlde Arama Kurtarma ekipleri oluşturup her ilde bin gönüllüye ulaşmak. Şu ana kadar 43 ilimizde ekip oluşumu tamamlandı."

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'daki ekibi 2016 yılında kurduklarını ifade eden Berk, "AFAD İl Müdürlüğünden eğitimlerimizi aldık ve yetkinliğimizi artırmak ve uzmanlaşmak için her yıl düzenli olarak almaya devam ediyoruz. İlimizde, çevre illerde, Türkiye ve dünyada olası deprem, sel veya felaketlerde göreve hazırız." ifadelerini kullandı.