Ekonomi İhracat kapıları artıyor

İhracat kapıları artıyor

17.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “İran ile ikinci bir sınır kapısını hayata geçiriyoruz. İnşaatı yüzde 30 seviyelerine geldi. Sarp Sınır Kapısı yeniden inşa edildi, bitince çok modern bir kapı olacak. Gürcistan ile anlaştık, Muratlı Sınır Kapısı’na da onlar başlayınca başlayacağız” dedi.

İhracat kapıları artıyor

İhracat Zirvesi’nde konuşan Tüfenkci, Suriye sınırındaki Öncüpınar Sınır Kapısı’nı yeniden işler hale gele getirdiklerini belirterek, “Karkamış Sınır Kapımızı ihracatçıların isteği doğrultusunda ihracat kapısı haline getiriyoruz” diye konuştu.

‘Kapım açık’

Tüfenkci, “Telefonum da, kapım da size 24 saat açık. Hangi sorunla karşılaşırsanız karşılaşın ister Mehmet Başkana (TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi) iletin, o bana iletsin, ister bana direkt iletin, Başkanı da yormayın. Biz o sorunları çözme noktasında irade koyar ve kısa zamanda haklı taleplerinizi çözeriz” diye konuştu.

Gümrük Birliği konusunda bakanlık olarak çalışmalarının bittiğini aktaran Tüfenkci, diğer bakanlıkların görüşüne sunulduğunu belirterek, daha sonra Meclis gündemine geleceğini söyledi.