Kobi İhracat Yapın Hibe Alın!

İhracat Yapın Hibe Alın!

26.06.2018 - 17:19 | Son Güncellenme:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, e-ticaret yapmak için Alibaba’ya üye olmak isteyen tüm şirketlerin ödemesi gereken bedeli, TOBB’un, Ekonomi Bakanlığı’nın ve bankaların bu şirketlere hibe olarak vereceğinin müjdesini verdi.

İhracat Yapın Hibe Alın

Zeybekci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Plaza’da gerçekleştirilen ‘E-İhracat Seferberliği Tanıtım Toplantısı’nda Türkiye’nin de yüksek teknolojili ürünleri olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar artık birebir alışveriş zevkini tada tada yapacakları dışında günlük tüketim malzemelerini elektronik ortamdan satın almak gibi bir alışkanlığa gidiyor. Artık insanlar çorap, iç çamaşırı, standart gömlek, kalem almaya gitmeyecek. Mutfak ve ev tüketim malzemeleriyle ilgili kimse alışveriş yapmaya çıkmayacak. Dünya çok farklı bir yöne doğru ilerliyor.” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Zeybekci, dünyanın hemen hemen her yerinde 48, 24 veya 12 saatte teslim etme garantili sistemlerin geleceğini ifade ederek, bunun bilinen tüm doğruları yanlış hale getirdiğini, bu nedenle Türkiye’nin hem ürettiği ürünler, hem de teslim ve diğer alanlardaki avantajlarını kullanacağını belirtti. THY’nin bugün en çok noktaya uçan havayolu olduğunun altını çizen Zeybekci, “Bu en büyük avantajlarımızdan bir tanesidir. Diğeri Türkiye içindeki gerek toplama, lojistik ve yurt dışına dünya ile bağlantımızda PTT çok önemli bir enstrümanımız olacak” ifadelerini aktardı. Zeybekci, Alibaba ile finansmanda en çok ağı olan bankaların ve lojistikte milli kuruluşların tercih edileceği konusunda anlaştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kaynak: Kobi-Line