Ekonomi İhracatçılar Meclisi’nde seçim heyecanı dorukta

İhracatçılar Meclisi’nde seçim heyecanı dorukta

24.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ihracatının lokomotif kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde (TİM), yeni başkan 30 Haziran’da yapılacak genel kurulda belli olacak. Başkanlık yarışı için Tahsin Öztiryaki, İsmail Gülle ve Oğuz Satıcı adaylıklarını ilan etti.

İhracatçılar Meclisi’nde seçim heyecanı dorukta

Tahsin Öztiryaki, halihazırda TİM Başkanvekilliği görevine devam ederken, Oğuz Satıcı 2001-2008’de TİM başkanlığı yapmıştı. Adaylardan İsmail Gülle ise 2003-2018’de İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı sürdürdü. Gülle, şu an Türkiye Tekstil Sektör Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Haberin Devamı

Girişim 4.0 hamlesi

TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Gülle, başkan seçildiği takdirde TİM’e, başkana değil ekibe dayalı bir yönetim şekli getireceklerini söyledi.

İhracat 4.0 ile hem TİM’in, hem de ihracatçıların, işin teknolojisini kazanacağını dile getiren Gülle, ihracatçıların rekabetin yoğun olduğu pazarlarda avantajlar elde edeceklerini kaydetti.

İhracat altyapısı

TİM Başkan adayı Tahsin Öztiryaki de geçmiş dönemde yaptıkları çalışmaların, Türkiye ihracatının altyapısını güçlendiren projeler olduğunu düşündüğünü söyledi.

Öztiryaki, “Amacımız ihracatın önündeki engelleri kaldırmak. Tüm ihracatçı birlikleri ile hep beraber tartışarak, ortak akıl ile nasıl daha ileriye gideriz diye çalışmalar yapacağız. Tasarım, Ar-Ge ve inovasyona daha çok önem verilmesini sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Teknolojik dönüşüm

TİM Başkan adayı Oğuz Satıcı ise TİM’de, dolayısıyla özel sektörün ihracatında yeni bir hikayeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Satıcı, “Şu an Türkiye’nin ihracatını 4 yılda 400 milyar dolara çıkarma potansiyeli var. Ben bu potansiyeli gerçek-leştirebilirim. Potansiyel, dinamizm ve heyecan olmadan gerçekleşemez” dedi.

Satıcı, göreve seçilmesi halinde TİM’in, bilişim ve teknoloji ile dönüşmek zorunda olan Türkiye ihracatçısını tam zamanında ve yerinde destekleyen bir yere dönüşeceğini söyledi.

Yazarlar