Gündem İhtiyaç sahibine 'destek market'

İhtiyaç sahibine 'destek market'

11.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşadamı Serhan Süzer, ihtiyaç sahiplerine destek için gıda bankacılığının başarılı bir örneğini kurdu. Cep telefonlarına gönderilen numara ile markete gelen ihtiyaç sahipleri ücretsiz alışveriş yapıyor...

İhtiyaç sahibine destek market

Süzer Holding’in genç yöneticilerinden Serhan Süzer, Maltepe’de ihtiyaç sahiplerini bağışçı firmalarla buluşturan bir gıda marketi kurdu. İlçede yaşayan yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kendilerine verilen hediye çeki numarasıyla gittiği ‘Destek Market’ten 1 yılda 2 bin aile toplam 691 bin TL’lik alışveriş yaptı. Süzer, “İstanbul’da başka şubelerle açtıktan sonra yardım ağını Anadolu’ya yayacağız” diyor.

Gıda ve giysi bedava

Siyasal yardım anlayışını ortadan kaldırmak ve yardımların daha düzenli ihtiyaç sahiplerine ulaşması için pek çok ülkede uygulanan gıda bankacılığının başarılı örneklerinden birini işadamı Serhan Süzer, Maltepe’de sürdürüyor. Maddi durumu yetersiz kişilerin evlerinin temel ihtiyaçlarına daha kolay ve sorunsuz ulaşması için kurulan Temel İhtiyaç Derneği (TİDER), pek çok ürünü alışveriş yapar gibi sunuyor. Derneğin Maltepe Kaymakamlığı ve mahalle muhtarlarından aldığı listelerde yer alan yoksul vatandaşların cep telefonlarına 100-150 ya da 200 TL’lik hediye çeki yüklendiği mesajı ulaşıyor. Cep telefonlarındaki kayıt numarası ile markete gelen vatandaşlar süpermarketten alışveriş yapar gibi temel ihtiyaçlarını ücretsiz alabiliyor.

Gıda Bankacılığı Derneği’nin devamı olarak kurulan sosyal dernek ile kimseyi küçük düşürmeden yardım dağıttıklarını söyleyen Serhan Süzer, 1 yıl içinde 2 bin ailenin 10 bin kez marketten yararlandığını söyledi. Şimdiye kadar 691 bin TL’lik gıda ve giysinin ihtiyaç sahibine ulaştığını ekleyen Süzer; “Destek marketimiz, sadece gıda, temizlik, giyim ve kırtasiye ürünleri yardımı yapmakla kalmadı, aynı zamanda istihdama katılma da sağladı. Destek İK ile yardım alan kişi yada ailenin üretime katılması ve çalışması için çabalıyoruz. Böylece 70 kişiye iş bulduk. Temel İhtiyaç Derneği olarak İŞKUR’dan İstihdam Bürosu belgesi aldık” dedi.

Düzenli bağşçılar var

25 Şubat 2015 tarihinde Maltepe Kaymakamlığı ve Temel İhtiyaç Derneği ortaklığında açılan Destek Market’e düzenli olarak bağış yapan 12 marka ve kurum olduğu öğrenilirken, 67 farklı ürün çeşidinin ihtiyaç sahiplerine ulaştığı öğrenildi. Şimdiye kadar 220 kişinin de dağıtımda gönüllü olarak çalıştığı vurgulayan Serhan Süzer; “Hedefimiz bu sene Avrupa yakasına bir Destek Market daha açmak. Sonra İzmir üzerinden Anadolu’ya ulaşmak istiyoruz” dedi.
Destek Market’e sürekli olarak EkoRE, Carrefour, Cargill, Nestle, Barilla, Evyap, Unilever, Banvit, g2m, Tafe Gıda, Ayışığı Gıda, Reis Gıda, IBM, Moka gibi kuruluşların yardım malzemesi gönderdiği öğrenildi.