Kırşehir İki ayrı proje ile Kırşehir'in 50 yıllık su problemi çözüldü

İki ayrı proje ile Kırşehir'in 50 yıllık su problemi çözüldü

20.05.2014 - 09:04 | Son Güncellenme:

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve ekibi iki ayrı proje çalışma alanını gezerek Kırşehir’in 50 yıllık su problemini ortadan kaldıracak alanlarda incelemelerde bulundu.

İki ayrı proje ile Kırşehirin 50 yıllık su problemi çözüldü

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve ekibi iki ayrı proje çalışma alanını gezerek Kırşehir’in 50 yıllık su problemini ortadan kaldıracak alanlarda incelemelerde bulundu.
Belediye kampus alanındaki scada sistemi kumanda merkezi inşaatı önünde gazetecilere açıklama yapan Bahçeci, İller Bankası ile içme suyu, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ile de ana ishale hattı projelerini planladıklarını belirtti.
Bahçeci, "Kırşehir'in yıllardır en büyük problemi su arızaları. Günlük ortalamaya baktığımızda 6 civarında su arızası ile mücadele ediyoruz. Normalde su kaynaklarımız yeterli. Yazın su kesintisi yapmıyoruz. Ama arızalardan dolayı sürekli su kesintileri olmakta. Tamirat için belli bir alansa suyu kesmeniz gerekiyor. Scada sistemi ile birlikte tüm şebekeyi bir sistemle bir bilgisayarla kontrol edeceğiz. Arıza, su kaçağı gibi her şeyi tek merkezden kontrol etme şansını bulacağız.
Bu bina bittiğinde ve sistem kurulduğunda Kırşehir'in su açısından beyni burası olacak. 3 tane yeni depo yapıyoruz. 7 tane de eski depomuzu revize edeceğiz. Yani 10 tane yenilenmiş hijyen ve güvenlik standartları en üst seviyede olan 10 tane depo ile Kırşehirimize 50 yıl hizmet edecek bir planlama yapıldı" dedi.
Kentin içme suyu ile ilgili bu denli büyük bir çalışmanın 1985 yılında yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Yani yaklaşık 30 yıl Kırşehir'de bu manada köklü bir çalışma yapılmamış. Bu çalışmamızla birlikte yaklaşık 50 yıl Kırşehir'e hizmet edecek bir sistemi hayata geçirmiş olacağız. Ana ishale hattı projesi bitmek üzere. O da, su kaynağı, yani ana ishale hattı ile ilgili. Kırşehir'in suyunun yüzde 85'ini Özbağ bölgesinden, yüzde 15'ini Ökse mevkisinden alıyoruz. Yeni çalışma ile birlikte Özbağ'ın ilerisinde Horozungediği denilen yerde DSİ'den 5 tane yeni kuyu aldık. Şu anda 3 kuyu çalıştırmamız bizim için yeterli olacak.
Su kaliteli ve debimiz yüksek. İnşallah o suyu da şebekeyle bütünleştirdiğimizde çok uzun yıllar suyla ilgili bir sıkıntı kalmayacak. Bu çalışma 2 yıl sürecek. Çalışma esnasında çok fazla su kesintisi olmayacak. Buna da sabır göstermek gerekiyor" şeklinde konuştu.