Gündem İki şehirde polise yine tuzak: 5 şehit

İki şehirde polise yine tuzak: 5 şehit

16.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler, Hakkari’de polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri bombayı patlattı. 2 polis şehit oldu. Gece Nusaybin’de de 3 polis bombalı tuzakla şehit edildi

İki şehirde polise yine tuzak: 5 şehit

Hakkâri-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK’lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi, olayda 2 polis şehit olurken 2 polis yaralandı. DHA’nın haberine göre de dün gece Mardin’in Nusaybin ilçesinde yola döşenen bombanın patlatılmasıyla 3 polis daha şehit oldu.
İlk olay, dün saat 17.00 sıralarında Hakkari-Van karayolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. PKK’lı teröristler yola önceden döşediği patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlamada araçta bulunan 2 polis Serkan Çölkesen ve Mehmet Tuğal şehit oldu, 2 polis yaralandı. Bölgeye gönderilen güvenlik güçleri, saldırıyı yapan PKK’lı teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Bir hükümlü de öldü
Hakkari Valiliği,olayla ilgili yaptığı açıklamada patlamada Yüksekova Adliyesi’nde tutuklanan A.K.’nin de hayatını kaybettiği belirtildi.
Muş-Diyarbakır/Kulp karayolunun Arpayazı köyü yol ayrımındaki menfeze PKK’lı teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada, araçtaki 12 asker yaralandı. Patlamanın şiddeti ile araç hasar görürken, karayolunda da büyük bir çukur oluştu.
Vali Seddar Yavuz, Muş’taki terör saldırısında yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Askerlere “Geçmiş olsun” dileğinde bulunan Yavuz, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yavuz, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi neticesinde yaralanan askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.

Gece yarısı 3 şehit
Yavuz, şunları kaydetti: “Bu olaylar bizim moralimizi asla bozmaz. Birliğimize ve bütünlüğümüze sıkılan kurşunları ve atılan bombaların her birini yok edecek güçteyiz ama biz terör örgütü mensuplarıyla halkımızı ayırt etmeye özen gösteriyoruz. Demokratik ve kurallar içerisinde mücadelemiz devam edecek.” Bir acı haber de dün gece yarısı Mardin’den geldi. Nusaybin ilçesinde yola döşenen bomba polislerin geçişi sırasında patlatıldı. İlk gelen bilgilere göre 3 polis memuru şehit oldu.
- Erzurum’un Tekman ilçesinde, 3 terörist yaralı ele geçirildi. 7 kalaşnikof uzun namlulu silah, bir biksi makineli tüfek, bir RPG 7 roketatar, bir lav silahı, 10 el bombası ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
- Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde önceki akşam kazılan hendekleri kapatmaya giden polislere terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanmasına üye grup tarafından ateş açıldı. Polislerin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, ilçede operasyon başlatıldığı belirtildi.
- Yüksekova’nın Orman, Kışla, Cumhuriyet ve Yeşildere mahallelerinde kazılan hendekleri kapatmaya giden polislere PKK’nın gençlik yapılanması üyeleri tarafından ateş edildi. Bazı evlere kurşunların isabet ettiği görüldü.
- Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde önceki akşam teröristlerce İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı ile cezaevine eş zamanlı roketatarlı saldırı düzenlendi. 1 polis memuru ile 1 askerin yaralandığı olayın ardından gerçekleştirilen operasyonda 2 terörist öldürüldü. Teröristlerin kullandığı 2 araç ile 7 el bombası, 2 roketatar, boru tipi ve el yapımı bomba ele geçirildi.
4 kişi tutuklandı
- Siirt’in Eruh ve Pervari ilçelerinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalarda 9 terörist etkisiz hale getirildi.
- Antalya’nın Manavgat ilçesinde 9 Eylül günü terör olaylarını protestolarda Mehmet Acar’ın öldürülmesine ilişkin 4 kişi tutuklandı.
Çay ocağına PKK roketi
- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda PKK’ya ait 2 sığınak içinde çeşitli yaşam malzemeleri ve mühimmat ele geçirildi.
- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinde PKK’lı teröristlerce zırhlı polis aracına atılan roket çay ocağına isabet etti - Şans eseri ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda çay ocağında büyük hasar oluştu. Çay ocağını işleten Fesih Karadeniz, 3 işçinin patlama sesinden etkilenerek baygınlık geçirdiğini bildirdi.
Müşterilerin roketin isabet ettiği kapalı bölümde olmadığını, sıcak nedeniyle bahçede oturduğunu anlatan Karadeniz, “Fazla müşteri yoktu. İçeride bulunan 3 kişi de sıcaktan etkilenip o sırada bahçeye çıkmış. Eğer içeride kalmış olsalardı onların cenazeleri çıkacaktı buradan” dedi.