Gündem İki yakada 8 Mart için etkinlikler

İki yakada 8 Mart için etkinlikler

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Kadıköy Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, panel, tiyatro oyunu ve film festivali ile kutluyor.

İki yakada 8 Mart için etkinlikler

Belediyenin ilk etkinliği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Film Festivali olacak. Filmler, Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda ücretsiz olarak gösterilecek.
Kitabı basılacak
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelenin Neresindeyiz? Şiddetin Çeşitli Görünümleri’ konulu panel, 13.00 ile 16.00 saatleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selmin Kaşka yapacak. Kadıköy Belediyesi, 8 Mart nedeniyle ücretsiz tiyatro gösterimi düzenliyor.
Kadıköy Belediyesi ayrıca açık hava ilan/reklam panolarını da kadınlara açtı. Bu kapsamda, 5 kadın örgütünün afişleri, Kadıköy’ün genelinde 25 noktadaki bilboardlarda yer alıyor.
Belediye ayrıca geçen Kasım’da yapılan ‘Kadın Forumu’nda yapılan tüm konuşmaları ve önerileri kitap olarak basacak.

İstanbul Modern’de atölye çalışması

Haberin Devamı

İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli turu ücretsiz olarak düzenliyor. Kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturacak. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor.
İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan ‘Diren!’ (Suffragette) adlı film gösterimi de yine kadınlara özel olarak gerçekleştirilecek.
45 dakikalık tur
Kadınlara özel düzenlenen rehberli turda 10 kadın sanatçının çalışması var. İstanbul Modern’in koleksiyon sergisi ‘Sanatçı ve Zamanı’nda yer alan Aliye Berger’in gravürleri, Semiha Berksoy’un ‘Hapishanede Ziyafet’i, Nilbar Güreş’in ‘Soyunma’sı, Hale Tenger’in ‘Strange Fruit’i, Handan Börütecene’nin ‘Kendini Bana Getir’in de aralarında olduğu yapıtlara odaklanan tur 45 dakika sürüyor.