Gündem İleride örgütün siyasi kadrosunu göreceğiz

İleride örgütün siyasi kadrosunu göreceğiz

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Gülen’in 10 milyon dolara imaj yenileme çalışması yaptırdığını öne süren Arslan, “Önümüzdeki süreçte bu yapının bir siyasi kadrosunun olduğunu da hep birlikte göreceğiz” dedi...

İleride örgütün siyasi kadrosunu göreceğiz

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan TBMM Darbe Komisyonu’na bilgi verdi. Arslan şunları söyledi:
DİNLEME ARŞİVİ KAÇIRILDI: Başka mizansen, başka senaryolarla bu darbe girişimine kılıf arayanlar ya akıl sağlığından yoksun ya da FETÖ’nün kripto elemanları ya da FETÖ’nün önleme dinlemeleriyle elde ettiği bilgiler doğrultusunda şantajla kullandığı kişilerdir. Bu dinleme arşivi yurtdışına çıkmıştır. Ben hâlâ çok sayıda siyasetçinin, gazetecinin, bürokratın hâlâ bu şantajlarla kullanıldığına ve yönlendirildiğine inanıyorum.
SİYASİ KADROYU GÖRECEĞİZ: 17-25 Aralık darbe teşebbüsü sistemi ele geçirmek içindi. Darbe başarılı olsaydı, başbakan olacak, kilit noktalara gelecek kişileri belliydi. Bu mücadele 2013’ten itibaren Cumhurbaşkanı’nın şahsında gitmiştir. Önümüzdeki süreçte bu yapının bir siyasi kadrosunun olduğunu da hep birlikte göreceğiz.
YABANCI İSTİHBARAT İŞİ: Darbe girişimi uluslararası istihbarat örgütlerinin bir projesidir. Çünkü Türkiye çok kilit bir noktadadır. Ortadoğu enerji kaynaklarına yakındır, boğazlarla Ege ve Akdeniz’i kontrol etmektedir, Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarına yakındır. Böyle bir yerde güçlü bir Türkiye olması yıllardan beri istenmiyordu. Balyoz ve Ergenekon operasyonlarını bir inceleyin... Bu operasyonlardan önce bizim Deniz Kuvvetlerimiz Malta ile Girit adasında havada ikmal yöntemiyle tatbikat yapabiliyordu. Bugün bütün o yapı o operasyonlarla dağıtıldı. Bunu Fetullah Gülen yaptı. Fetullah Gülen uluslararası örgütlerin bir maşasıydı ve istenilen ölçüde yönlendirildi.
HİMMET OPERASYONU: Bir problemi olanların çözüm yeri Fetullah Gülen’in yüksek yargısıydı. O yıllarda bu konuları çözmek için buralara giden insanları da yadırgamamak lazım. Çünkü bütün kuruluşları çökecek. Bütün kuruluşları Fetullah Gülen’e yapılacak bir himmete bağlı. Bu himmeti yapmayıp operasyon geçiren nice insanlar gördük. Futbol dünyasını ele geçirmek istemelerine, orada dirayetli bir kişi görmek istememeleri dolayısıyla Aziz Yıldırım’ı hedef seçtiler.”
10 MİLYON DOLARLIK YENİLEME: Gülen’in iki maskesi var. Hayırsever ve bir mafya babası gibi kesin, yapın diyen biri. Bu adamın Gülen yüz imajı var. ABD’ye gidenler görmüştür. Yollarda panolarda var. ABD Türkiye’deki teröre karıştı mı? Tabii ki hayır. Peki ‘Gülen’in karıştığının delili nerede?’ gibi şeyler. Şu an da ABD’de yasalara göre serbest. 10 milyon dolar karşılığında bir tanıtım şirketi ile çalışıyor. Yanlış olabilir, bildiğim kadarıyla Clinton’un tanıtımını yapan şirketinin abisinin şirketi ile çalışıyor. Sadece imaj yenileme. Gülen, barışçıl yüzüne yönelik imaj çalışması.