Kastamonu Ilgaz'da Labirent Oryantiring Yarışması Yapılacak

Ilgaz'da Labirent Oryantiring Yarışması Yapılacak

18.09.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan ve kış turizmi ile ön plana çıkan Ilgaz Dağı'nda, 24 Eylül'de 1. Labirent Oryantiring Yarışması düzenlenecek

Ilgazda Labirent Oryantiring Yarışması Yapılacak

KASTAMONU (AA) - Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü-Kastamonu Oryantiring İl Temsilciliği 1. Labirent Oryantiring Yarışması, 24 Eylül'de yapılacak.

Haberin Devamı

Kastamonu ile Çankırı arasında bulunan ve Batı Karadeniz'in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı, kış turizminin yanında diğer spor dallarının yapılmasına da olanak sağlıyor.

Ilgaz'ın potansiyelini göstermek isteyen Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü ile Kastamonu Oryantiring İl Temsilciliği, 1. Labirent Oryantiring Yarışması düzenledi.

Kastamonu Oryantiring İl Temsilcisi Erdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ilgaz'da çok güzel bir etkinlik olacağına inandıklarını söyledi.

Ilgaz Dağı'nın birçok spor dalını icra etmek için uygun bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Arslan, "Ilgaz'da sadece kışın değil her dönem etkinlik yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Ilgaz Dağı oryantiring için uygun bir arazi. Oryantiringin tüm disiplinlerinin yapılabileceği bir yer. Bisikletli, kayaklı ve normal koşarak oryantiring yapılabilir. Ilgaz Dağı uluslararası çapta oryantiring yarışlarının yapılabileceği bir yer. Bu potansiyeli göstermek istiyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Yarışlara katılımın yoğun olmasını beklediklerini dile getiren Arslan, "Dört farklı kategoride yarışlarımız olacak. Federasyonumuz aracılığıyla duyurular yaptık. Kastamonu başta olmak üzere, Türkiye'nin birçok yerinden sporcuların gelmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yazarlar