Gündem İlişkilerde sık yapılan 9 hata

İlişkilerde sık yapılan 9 hata

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlişkilerdeki hatalar boşanmaları yükseltip bekârlık süresini uzatıyor. En önemli hatalardan birisi ise hep haklı olmaya çalışmak...

İlişkilerde sık  yapılan 9 hata

Teknolojik gelişmeler, refah düzeyinin artması ve değişen toplumsal yapılar günümüz ilişkilerini zorlaştırmaya başladı. Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Reyhan Algül, ilişkilerde karşılaştığı en sık yapılan 9 hatayı anlattı;

Haberin Devamı

- Hep haklı olmaya çalışmak

İkili ilişkilerde taraflardan biri sürekli haklı olduğu şeklinde bir davranış sergiliyorsa, bu durum ilişkinin eşitlikçi olması gereken yapısını bozar. Bazen kişiler haklı olmaya o kadar odaklanırlar ki mutlu olma anlarını kaçırırlar. İlişkiler söz konusu olduğunda kimsenin yüzde yüz haklı ya da haksız olamayacağını unutmayın ve ikili ilişkileri yıpratan bu temel yanlıştan kaçının. Özür dilemekten kaçınmayın.

- Her şeyi beraber yapma isteği

İlişkinin içinde, her kişinin kendine ait alanlarının olması çok önemli. Beraberce yapılan şeyler kadar her bireyin arkadaşları ya da ailesi ile vakit geçirmesi, hobilerine vakit ayırması ilişkilerinde daha fazla keyif alabilmelerini sağlar. Bu nedenle her şeyi beraber yapma isteğinden vazgeçin.

Haberin Devamı

- Onu değiştirmeye çalışmak

Başlangıçta partnerinizde sevdiğiniz özellik, zamanla göze batıyor. Karşınızdaki kişinin her insan gibi kusurlarının olduğunu kabul etmeyi öğrenin ve sürekli onu değişime zorlamayın.

- Hayatın merkezine koymak

İlişkiye kendinizi adamanız, herşeyinizi partnerinize göre planlamanız sizi hızla tüketir ve dengeleri değiştirir.

- Sosyal medya inadı

Günümüzde çiftlerin en büyük sorunlarından biri, taraflardan birinin aşırı derecede telefon ve bilgisayarda zaman geçirmesi.

- Fazla beklentiler

Karşı taraftan size verebileceği kadarını beklemelisiniz. Her insanın bir sevgi alma ve verme kapasitesi var.

- Geçmişe ve kötüye odaklanma

Geçmişteki hataları affetmeyi seçtiyseniz bunun sorumluklarını yerine getirin, affedemiyorsanız bir uzmandan bu konuda destek almalısınız.

- Hakaret, değerlere saldırmak

Tartışırken sizi rahatsız eden durum üzerine konuşun ancak bağırmaktan ve hakaretten kaçının.

- Sorunları içine atmak

Sorunları içinize atmak yerine, doğru zamanda dile getirin.