Gündem İlk Airbus A300 batığı Kuşadası’nda

İlk Airbus A300 batığı Kuşadası’nda

05.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aydın Kuşadası’nı Ege’nin bir numaralı turizm cenneti haline getirmeyi hedefleyen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bir hayalini daha gerçekleştirdi.

İlk Airbus A300 batığı Kuşadası’nda

Dünyada ilk kez Airbus A300 uçağını deniz canlılarına yaşam alanı oluşturmak ve dalış turizmini geliştirmek amacıyla hazırlanan proje çerçevesinde 54 metre uzunluğunda ve 44 metre kanat genişliğinde olan uçak dün saat 14.30’da, Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu ve çok sayıda konuk ve halkın meraklı bakışları arasında denize bırakıldı.

6 TIR’la geldi
Başkan Çerçioğlu, “Bu projeyi 1 yıl önce başlattık. Dünyada ilk kez Türkiye’de Kuşadası’nda A300 Airbus uçağını batık olarak gerçekleştirdik. Uçak önce bir merkezde mühendislerin gözetiminde taşınabilir parçalar haline getirildi. 4 büyük ve 2 küçük tır aracılığıyla çok geniş trafik önlemleri altında Aydın’a ve sonrasında Kuşadası’na getirildi. Güzelçamlı sahilinde teknik ekip uçağı yeniden gerçek haline getirip monte etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin batık uçağı, bugün (dün) sabahın erken saatlerinde özel vinçlerle kandırılıp oluşturulan dev dubalar üzerine indirildi. Daha sonra da yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra batığın yapılacağı Kuşadası merkezine getirildi” dedi.

En az 250 bin turist
Başkan Çerçioğlu, batık turizminin dünyanın birçok dalış merkezinde öncü teşkil ettiğini, Türkiye’de bazı dalış merkezleri olduğunu belitti. Çerçioğlu, “Ancak bugünden itibaren dalış turizminin en büyük merkezi Kuşadası olacaktır. Yazılı ve elektronik medya tarafından bütün dünya ülkelerinde böylesi bir uçağın batık haline getirileceği duyulunca çok sayıda telefon aldık. Bundan sonra bölgemiz dünyanın dalış meraklıları turistler tarafından önemli bir üst haline getirilecektir. Turizme yansımaları büyük olacak. Dalışla ilgili yan kurumların oluşturulması da sağlanacaktır” dedi.