Gündem İlk resepsiyon öğretmenlere

İlk resepsiyon öğretmenlere

25.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki ilk resepsiyon dün akşam öğretmenlere verildi.

İlk resepsiyon öğretmenlere

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gelen 204 öğretmen için Öğretmenler Günü dolayısıyla resepsiyon verdi. Erdoğan resepsiyona kendi öğretmenlerini de davet ederek jest yaptı. Hasan Çelikkaya, Yaşar Fersahoğlu, M. Celalettin Dayınlarlı, Ahmet Kahraman, Hasan Küçük, Salahattin Kaya, Yusuf Karaca ve Semra Ünal Acar, Erdoğan’ın öğretmeni olarak davete katılan isimler oldu. Erdoğan resepsiyonda yaptığı konuşmada ise şu mesajları verdi:
- ÖĞRETMENLİK FEDAKARLIKTIR: Öğretmenlik tarihin her döneminde zorluk, mücadele, tahammül ile ve en önemlisi sabırla anılan bir meslektir. Öğretmen dediğimizde aklımıza ilk önce aşk gelir, sevda gelir, fedakarlık gelir.
- YENİ KİTAPLAR YAYINLANACAK: Sizlerden, Türkiye’nin tüm öğrencilerine özgüven aşılamanızı özellikle rica ediyorum. Bugün (dün) bir hocamız ziyaretime geldi. Bu hocamız ‘Bir ay içerisinde bir akademisyenimiz bir kitap yayınlayacak’ dedi. ‘Hayırdır’ dedim, ‘Sizin yaptığınız açıklama artık dünyada tartışılıyor’ dedi. Malum, Kristof Kolomb meselesi. Müslümanlar tarafından oraya ulaşıldığı meselesini. Birçok kitaplar var ki biz aslında bunu kaynak olarak, Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamızın kaynağından alarak söylemiştik.
- KENDİMİZE YAKIŞTIRAMIYORUZ: Aslında bu alanda daha nice kitaplar zaten yazılmış, var. Şimdi, bu akademisyen arkadaşımız da daha derli toplu farklı bir eseri ortaya koyacak. Bunların içerisinde Çinli olup Müslüman olan akademisyenler de var. Buraya gidenler var. Aynı şekilde daha farklı olanlar da var. Fakat biz nedense kendimize bu tür şeyleri yakıştıramıyoruz.
- BAYRAK İNDİRENLER OKULLARDAN BİR ŞEY ALAMAMIŞ: Bayrak, vatan sevgisini anlatacak olan sizlersiniz. Bu ülkede eğer birileri çıkıp da bayrak indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o demek ki bu okullarımızdan hiçbir şey alamamış. Onda bir ruh fakirliği var, bunu gidermemiz lazım. Eğer bu ülkede birileri çıkıp da şu vatan topraklarında bir ameliyat yapmayı aklından geçiriyorsa demek ki o da bir şey alamamış.

Yazarlar