Ekonomi İlk yerli baz istasyonu geliyor

İlk yerli baz istasyonu geliyor

25.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aselsan, mobil iletişim operatörleri Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, 4.5G şebekesinde kullanılacak ilk yerli baz istasyonu anteni için iş birliği anlaşması imzaladı.

İlk yerli baz istasyonu geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ‘5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı’nda yerli baz istasyonu anteninin kullanımına yönelik imzalar atıldı.

Aselsan Genel Müdürü Faik Eken, mobil haberleşme şebekelerine, ürünleriyle Aselsan damgası vurmak istediklerini belirterek, Aselsan’ın 41 yıldır kazandığı teknolojik birikimin, Türkiye’nin önemli projelerinde ciddi bir katma değer yarattığını söyledi.
ULAK baz istasyonu ile başlattıkları mobil haberleşme şebekelerine yerli ürün verme serüveninin baz istasyonu anteni ile sürdüğünü ifade eden Eken, “ULAK Baz İstasyonumuz operatör laboratuvarlarında yüzlerce testten geçmektedir. Bu çalışmaların bitmesine az kalmış ve yakında canlı şebeke sahalarında kurulumları başlayacaktır. Baz istasyonu anteni geliştirilmesinde de büyük mesafe kaydettik” dedi.