Samsun İlkadım'da ‘Ufka Yolculuk' Harekatı

İlkadım'da ‘Ufka Yolculuk' Harekatı

14.12.2016 - 14:17 | Son Güncellenme:

.

İlkadımda ‘Ufka Yolculuk Harekatı

İlkadım Belediyesi ile Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü arasında uluslararası çapta organize edilen “5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Samsun ayağı için protokol imzaladı.
Uluslararası çapta düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması”nın Samsun ayağının organize edilmesi için İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Yusuf Ertürk ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Gazi Hizmet Binası Başkanlık makamında imza töreni gerçekleştirildi.

8 ayrı kategoride düzenlenecek
"Yola Çıkmak İsteyene, Yol Açık" temasıyla 8 ayrı kategoride düzenlenen “5. Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın bu yılki konusu Kur’an-ı Kerim meali olacak. Yarışmaya son başvuru 19 Şubat 2017’de son bulacak.

7’den 70’e herkes katılabiliyor
Türkiye’nin en büyük sivil yarışması olma özelliğini taşıyan, yurt içinden ve dışından binlerce gönüllünün organizasyonuyla desteklenen yarışmaya bu yıl, Türkiye’den ve yurt dışından 7’den 70’e 1 milyon kişinin başvuru yapması hedeflenirken Samsun ayağında ise katılımın 300 bin kişiyi aşması bekleniyor

“Ayetlerden sorulacak”
Ulusal yarışmacılar, şartnamede belirtilen Kur-an’ı Kerim mealleriyle yarışmaya hazırlanacak. Yarışmacıların faydalanması için akademisyenler tarafından soru kitabı da oluşturularak sınava hazırlanmaları temin edilecek.

“Mahkumlar da yarışacak”
Her kategori sorularının ayrı hazırlanacağı yarışmanın A grubuna 6-10, B grubuna 10-14, C grubuna 14-19, D grubuna 19-30 yaş grubu başvurabilecek. E grubunda 30 yaş üstü katılımcılar yarışırken F grubu ise ihtisas kategorisi olacak. Yarışmanın internet üzerinden gerçekleşecek kısmında ise, G grubundakiler Türkçe, H grubundakiler İngilizce dillerinden sınava girecek. Yarışmaya, cezaevlerindeki mahkumlar da katılabilecek.

“Yarışmacılar ödüllerini kendileri belirleyecek”
Önceki yıllarda dereceye girenlerin birçok ödülün yanı sıra umre seyahati ile ödüllendirildiği yarışmanın bu yılki ödülleri yarışmacıların tercihleri doğrultusunda belirlenecek. Katılımcılar, Ufka Yolculuk sosyal medya sitesinde “Dosta Yolculuk” başlığıyla Endonezya, Malezya, Tunus, Fas, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri ülkelerinin yer aldığı ankette yapacakları oylama sonucu çıkacak sonuçlara göre kendi ödüllerini belirleyebilecek. Cezaevlerinden yarışmaya girenler ise dereceye girdikleri takdirde ödül kazanmanın yanı sıra ayrıca çeşitli ödüllerle teşvik edilecek.

“Başvurular internetten yapılacak”
Detaylarının “www.ufkayolculuk.com” internet sitesinden görülebileceği ve başvuruların yapılabileceği yarışmanın, A, B, C, D, E ve F kategorilerinin başvuruları 19 Şubat 2017’de, G ve H kategorisi başvuruları 24 Mart 2017’de sona erecek. Yarışmanın sınavları A, B, C, D, E, F ve G kategorilerinin sınavları 26 Mart 2017’de, H kategorisinde ise 2 Nisan 2017’de gerçekleşecek.

Ertürk: "Sonuçları çok faydalı olacak"
Büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a teşekkür eden Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Yusuf Ertürk, uluslararası çapta organize edilen 5’inci Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması’nın sonuçlarının çok faydalı olacağını ifade etti.

Başkan Tok: "İnsan hayatına yön veren yarışma"
Bu tür kültürel faaliyetlerin şehrimiz ve ülkemiz insanı yanında tüm dünya Müslümanları için önemli olduğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İnsanın hayatını şekillendirmesinde Kur’an ve Sünnet çok önemli bir kaynaktır. Bu yıl 5’incisi organize edilecek olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması ile toplumun her kesimini Allah’ın son mesajı ile buluşturacağız. Gayemiz, Kur’an’ı anlayarak okuma konusunda farkındalık ve kamuoyu oluşturmanın yanında okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine, insanlarımızın sahih kaynaklarla buluşmasına bir nebze de olsa katkı sağlamak olacaktır” diye konuştu.
Protokol töreni sonrası çeşitli hediye takdimleri yapıldı.