Eğitim İlköğretim öğrencilerine sağlık eğitimi

İlköğretim öğrencilerine sağlık eğitimi

14.12.2011 - 13:21 | Son Güncellenme:

Çankaya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, liselerde gerçekleştirdiği "Sağlık Bilinci/Sağlıklı Olmak Eğitimleri"ni ilköğretim öğrencilerine de vermeye başladı.

İlköğretim öğrencilerine sağlık eğitimi

Çankaya’daki tüm ilköğretimleri kapsayacak eğitimin ilki Boztepe İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Eğitimde, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Dr. Aytuğ Balcıoğlu, "Sağlıklı Olmak" başlıklı konuyu aktarırken, Çankaya Belediyesi Diş Hekimi Gülten Ercan da "Ağız ve Diş Sağlığı" konusunu ele aldı. Çankaya Belediyesi Veteriner Hekimi Alparslan İnan da evcil ve yabani hayvanlara ilişkin bilgiler verdiği "Dostlarımız ve Biz" başlıklı sunumu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

-"ŞİDDET TOPLUMDAN KAZINMALI"-
Sağlıklı olmak için yeterli ve dengeli beslenmenin önemli olduğunu belirten Balcıoğlu, içki, sigara gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerektiğini ifade etti. İnsanların erken ölüm nedenleri arasında enfeksiyonun ilk sırada, şiddetin ise ikinci sırada yer aldığını söyleyen Balcıoğlu, şiddetin toplumdan tamamen kazınmasının önemini vurguladı. Yaydığı radyasyon nedeniyle çocukların cep telefonu kullanmaması gerektiğini belirten Balcıoğlu, cep telefonunun kanser riskini arttırdığını, yetişkinlerin de gereksiz yere kullanmaması gerektiğini bildirdi.

-"SAĞLIKSIZ DİŞ VÜCUT SAĞLIĞINI DA BOZAR"-
Ercan, doğru diş fırçalama tekniklerini anlatarak, diş sağlığında doğru beslenmenin önemli olduğunu aktardı. Sağlıksız dişin vücut sağlığını da bozacağını hatırlatan Ercan, "Herkes altı ayda bir rutin kontroller yaptırmalıdır. Başlangıçta küçük müdahalelerle atlatılabilecek pek çok sorun, geç kalındığı için diş çekimine yol açabilmektedir" dedi.

Haberin Devamı

-"SARI KÜPELİ KÖPEKLER BAKIMI YAPILMIŞ OLANLARDIR"-
İnan ise, hayvanların oyuncak olmadığını, evde hayvan beslemeye karar verirken çok iyi düşünülmesi gerektiğini belirtti. Sokaklarda kulağında sarı küpe olan köpeklerin, belediye tarafından aşılanmış, bakımı yapılmış köpekler olduğuna dikkat çeken İnan, "Sarı küpeli köpeklerden çekinmenize gerek yok. Onları sevebilir, yemek verebilirsiniz" dedi.