Gündem İmam babanın en zor namazı

İmam babanın en zor namazı

22.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Evli ve bir çocuk babası Şehit polis memuru Emre Beker’in (28) cenazesi Şırnak’taki resmi törenin ardından uçakla Amasya Merzifon Havaalanı’na buradan da konvoy eşliğinde karayolu ile Çorum’daki babaevine getirildi.

İmam babanın en zor namazı

Beker’in cenazesi için burada helallik alındı. Şehidin babası Uğur, annesi Urkiya ve eşi Sümeyye ile yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Fatih Sultan Mehmet Camii imamı olan babayı İl Müftüsü Ahmet Akın teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından doğum yeri olan merkeze bağlı Boğabağı köyüne götürüldü. Beker, imam babası Uğur Beker’in kıldırdığı cenaze namazının ardından toprağa verildi.

10 bin kişi uğurladı

16 yıllık polis olan şehit Komiser Yardımcısı Ayhan Kıymacı’nın (40) cenazesi Mardin’deki törenin ardından uçakla Hatay’a getirildi. Dörtyol ilçesi Yeşilköy Mahallesi’ndeki baba ocağında eşi Sadi Kıymacı’yı yıllar önce kaybeden Nefide Kıymacı, 12 çocuğundan en küçüğü olan şehidinin cenazesi eve gelince sinir krizi geçirdi.

Görev yaptığı Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nden 15 gün önce Mardin’e uğurladığı eşinin şehit olduğu haberini alınca 8 yaşındaki kızı Nefide ve 5 yaşındaki oğlu Ahmet ile birlikte Dörtyol’a gelen Nurcan Kıymacı da cenazede gözyaşlarına hakim olamadı.

Baba ocağında helallik alınmasının ardından Kıymacı’nın cenazesi Yeşilköy Mezarlığı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.