Gündem İmam babanın en zor namazı

İmam babanın en zor namazı

05.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da PKK’nın hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan özel harekâtçı polis, Manisa’da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını şehidin imam babası gözyaşları arasında kıldırdı

İmam babanın en zor namazı

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde PKK’nın gençlik yapılanması YPS’ye yönelik operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekât Polisi Ahmet Alp Taşdemir (26) için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde uğurlama töreni düzenlendi.
Kızını teselli etti
Törende özgeçmişinin okunmasının ardından şehit Taşdemir için dualar edildi. Şehit eşi Yeşim Taşdemir, ağlayan kızı Esma’ya, “Ağlama kızım bugün babanın düğün günü. Bugün ağlamayacağız, başımız dik yürüyeceğiz, gururla, onurla, metanetle kimseyi sevindirmeyeceğiz” diyerek tabutun arkasından yürüdü. Taşdemir’in cenazesi toprağa verilmek üzere Manisa’ya gönderildi.
Cenaze Salihli’de Hamidiye Camii’ne getirildi. Şehidin imam babası İbrahim Taşdemir, annesi Saliha Üray ve eşi Yeşim Taşdemir, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.
Şehit polis memurunun eşi Yeşim Taşdemir, cenaze töreni boyunca büyük metanet gösterdi. Taşdemir, çevresindekilere de sık sık, “Dik durun, anneanne, ezanı susturmadı bayrağı indirmedi. Başınız dik olsun” dedi.
Kucağına aldığı 1 yaşındaki kızı Esma’yı da seven Yeşim Taşdemir, “Babanın düğününe geldik” dedi. Anne Saliha Üray da cenaze töreni boyunca oğlunun gömleğine sarıldı.
Fotoğrafını öptü
Cenaze namazını, acılı baba İbrahim Taşdemir kıldırdı. Namazdan sonra oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna dönüp konuşan acılı baba, “Bana Rabbimin en büyük nimetlerinden birisi Ahmet oğlum doğduğunda geldi. Rabbim oğlumun şehadetiyle bizi ikinci kez ödüllendirdi. Rabbime hamdolsun” dedi ve oğlunun fotoğrafını öperken gözyaşlarına boğuldu.
Taşdemir, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.
10 gözaltı
Taşdemir’in şehit olduğu olayla ilgili önceki gün düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı.

Erdoğan’dan başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da şehit olan polis memuru ile Hakkari’de şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Erdoğan, Hakkari Şemdinli’de şehit olan askerler Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara, Piyade Sözleşmeli Er Erhan Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Emre Karaslan, Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük, Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Kavun ile Şemdinli’de otomobilin şarampole devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Yüzbaşı Burak Bilen ve Diyarbakır’da şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir’in ailelerine telgraf göndererek başsağlığı dileklerini iletti. l ANKARA Milliyet