Gündem İmam hatip liseleri sınavda başarılı oldu

İmam hatip liseleri sınavda başarılı oldu

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni müfredatla ilgili eleştirilere cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 100 bine yakın değişiklik yaptıklarını, ancak sadece evrim ve Atatürkçülük konularının tartışıldığını kaydetti

İmam hatip liseleri sınavda başarılı oldu

Tüm ders ve sınıflarda 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni müfredata ilişkin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, soruları cevaplandırdı. Yeni müfredatın detaylarının yanı sıra ÖSYM’nin puanlama hatası, üniversite, TEOG, PISA sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Bakan Yılmaz’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Haberin Devamı

- ÖSYM’DE HATA: ’Puanımı yanlış hesapladınız’ şeklinde yapılan bir itiraz üzerine ÖSYM, 2 yıllık meslek yüksek okullarını etkileyen bir hatanın olduğunu görüyor ve bu yanlışlığı düzeltiyor. Bundan sonra olmayacağını söylüyor. Bununla ilgili kendi idari işlemlerini başlattı. Soruşturma neticesinde biz de kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını açıklayacağız.

100 bin değişiklik

- SINAVDA 10.15 ÖNERİSİ: 9.45 kuralı ile ilgili ÖSYM’ye yeni bir öneride bulunduk. ÖSYM bundan sonra sınavı 10.15’te başlatınca öğrenciyi 10.00’da çağıracak. Sınavın arasında hiç kimse gelmemiş olur.

10.00’da başlayacak bir sınava öğrencinin bilmiş olmasına rağmen geç kalması toplum vicdanını yaraladı. Biz dedik ki bundan sonra sınavı 10.00’da söylediyseniz saat 10.15’te başlatın. Önerimizi dikkate alacaklarını söylediler.

Haberin Devamı

- ‘EVRİM’E KARŞI DEĞİLİZ’: Müfredatta 100 bine yakın değişiklik yaptık. Ama gündeme sadece Evrim ve Atatürkçülük başta olmak üzere 2-3 konu geldi. Atatürkçülük beden eğitimden kimyaya, fizikten coğrafyaya tüm derslerde var. Evrim Teorisi’nin ortaöğretim sonrasında okutulmasına karar verdik. Evrim’e karşı değiliz. Biyoloji dersindeki kazanımlarda Darwin var. Cihat ise yanlış biliniyor. Doğrusunu öğretmek gerekiyor.

- İMAM HATİPLER BAŞARILI: 2002’de imam hatip lisesi mezunu olup da üniversiteye giren öğrenci sayısı 85 bin. Lisansa giren 4 bin 78 kişi; oranı yüzde 4.8. Geçen yıl sınava giren 199 bin 58, lisansa 32 bin 288 öğrenci kayıt oldu, oranı yüzde 16.22. Bu yıl imam hatip lisesi öğrencisi 222 bin 925, lisansa giren 40 bin 346, oranı yüzde 18.10. Oranı 4.8’den alıyorsunuz 16 ve 18’e getiriyorsunuz. Öğrenci sayısı 30 binden 200 bine, oranı da yüzde 4’ten 18’e çıktığına göre imam hatip liseleri kesinlikle başarılı.

- KAYIT PARASI: Okullar kayıt parası istiyor. Bu net bir şekilde kanunumuza aykırı. Veliler, hiçbir şekilde bağış yapmaya zorlanamaz.

12 okulda maden teknolojisi dersi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin 11 ilindeki 12 okulda Maden Teknolojisi Alanı açıldığını belirterek, “Bu okullarda, sadece öğrencilerimize değil, öğretmenlerimize de tam zamanlı yerinde eğitim vereceğiz. Bu başlangıç. Seneye inşallah, bunun sayısını daha da artıralım diyoruz. Buradan yetişecek insan kaynağının hem yöre ekonomisi hem de gelişmekte olan madencilik sektörü için de çok daha donanımlı yetişmesi için bu adımları hayata geçirmek üzere önemli bir entegre süreci inşa edeceğiz” dedi.