Gündem İmar affı kalkıyor, mahalleli ayakta

İmar affı kalkıyor, mahalleli ayakta

06.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı ‘Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi’ hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı’nı yürürlükten kaldırıyor.

İmar affı kalkıyor, mahalleli ayakta

30 yıldan beri her seçimde ’tapularınız verilecek’ vaadiyle oy için kapıları çalınan ve şimdi de kentsel dönüşüm projelerinin ilgi odağı haline gelen mahallelerin oluşturduğu “Mahalleler Birliği” seslerini duyurmak için 8 Mart’ta Ankara’ya çıkarma yapacak.
Her mahalleden iki temsilciden oluşan heyet Siyasi parti gruplarını ziyaret edip 2981 sayılı kanunun kaldırılmasından vazgeçilmesini ya da uygulama süreçlerinin hızlandırmak için yasanın 5 yıl daha uzatılmasını talep edecek.
‘İşgalci değiliz’
Okmeydanı’nın Şişli ilçesi sınırlarında kalan Mahmutşevketpaşa mahallesinde yaşayan Songül Yarar Dede, “O günün koşullarında 2 bin lira ödedik ama tapu alamadık. Mahallemiz cefasını çekti, buralar değerlenince rant kapısı oldu” dedi. Her seçim öncesi kapılarının tapu sözüyle çalındığını ifade eden Sarıyer Derbent mahalle muhtarı Aydamir Görmez de “41 yıldır Derbent’e yaşıyoruz. Biz burada işgalci değiliz” dedi.