Muğla İmeak Dto Seçimlerine Doğru

İmeak Dto Seçimlerine Doğru

27.02.2018 - 21:08 | Son Güncellenme:

İMEAK DTO Yönetim Kurulu başkan adayı Kıran: "Türkiye her alanda bir bağlantı merkezi olacaktır" "Deniz Ticaret Odası artık elini taşın altına tam koymalı, ülke sorunlarında çözüm noktasında yerini almalı"

İmeak Dto Seçimlerine Doğru

MUĞLA (AA) - İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) nisan ayında yapılacak seçimlerinde başkan adayı olan Tamer Kıran, Bodrum ilçesinde düzenlenen toplantıda denizcilik sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

"Hepimizin Odası Hareketi" adı ile çalışmalarını yürütün Kıran, bir otelde düzenlenen toplantıda, şu anda odanın yönetim kurulu üyesi olduğunu anımsattı.

Kıran, "Bu hareket, mevcut oda yönetimine muhalefet amacıyla kurulmuş bir hareket değildir. Bir birlik hareketidir. Dünya denizciliğinde büyük şirketlerin işbirliği yaptığı bir dönemde, Türk denizcileri olarak anlamsız bir rekabet ortamı oluşturmak gibi bir amacımız da yoktur. 'Hepimizin Odası Hareketi' Türk denizciliğinde yeni bir bakış açısı inşa etmek için yola çıkmıştır." dedi.

Türkiye'nin dünya ticaret yollarının kesiştiği bir noktada olduğunu belirten Kıran "Özellikle Çin'in başlattığı 'Bir Kuşak Bir Yol' Projesi dünya ticaretini yeniden şekillenecektir. Üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul, yapılan yeni limanlar, Asya’yı Avrupa’ya bağlayan dört köprü ve üç tüp geçitle Türkiye, her alanda bir bağlantı merkezi olacaktır. Türkiye konumu itibariyle deniz yolu, demir yolu, hava yolu entegrasyonu ile günümüzde yeniden şekillenen İpek Yolu'nun merkezi olma durumundadır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde Türk denizciliğinin, Türkiye'nin büyümesine katkı sağlayan ana taşıyıcılardan biri olmak zorunda olduğunu ifade eden Kıran, şunları kaydetti:

"Ekonomimizin çok daha hızlı büyüdüğü bir döneme gireceğiz. Denizcilik ve bağlı iş kollarının hiçbiri bu gelişmelerin gerisinde kalmamalıdır. Fakat bizler bildiğiniz gibi oluşan sorunlara çözümler üretmekte zorlanıyoruz. Deniz Ticaret Odası artık elini taşın altına tam koymalı, ülke sorunlarında çözüm noktasında yerini almalı, hiç değilse kendi iş kollarında yaşanan sorunların çözümü için yasaların kendine yüklediği görevleri tam olarak ifa etmelidir."

Toplantıda, odanın Bodrum şubesi başkanlığına aday olduğunu açıklayan yat imalatçısı Orhan Dinç ise bu mesleği gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladıklarını belirtti.