Gündem İngiliz Başkonsolosluğu’nda hüzün dolu bir gün

İngiliz Başkonsolosluğu’nda hüzün dolu bir gün

21.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na 2003’te düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler, konsolosluktaki törenle anıldı

İngiliz Başkonsolosluğu’nda hüzün dolu bir gün

20 Kasım 2003’te İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nu hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenler, saldırının 11’inci yıldönümünde başkonsolosluk binasında düzenlenen törenle anıldı.

‘Dehşeti asla unutmayacağız’
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve saldırıda yaşamını yitiren Başkonsolos Roger Short’un eşi Victoria Short saldırının gerçekleştiği yere çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından konuşan Büyükelçi Richard Moore şunları söyledi: “Bugün hem Britanya hem de Türkiye için çok önemli ve çok hüzün dolu bir gün. Dışişleri Bakanlığı nezdinde Britanya’nın diplomatik bir misyonuna yapılan gelmiş geçmiş en korkunç saldırı olan bu olayla ilgili olarak yakınlarını kaybeden Beyoğlu sakinlerinin ve konsolosluk personelinin yaşadığı şoku ve dehşeti asla unutmayacağız. Andığımız kişiler, Britanya ve Türkiye arasında güçlü bir ilişki kurabilmek için canlarını feda etti. Onlara ve ailelerine duyduğumuz şükran borcunu, zaman asla silemeyecek”