Edirne İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR, ROL MODELLERLE HAYATA BAKIŞLARI DEĞİŞİYOR

İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR, ROL MODELLERLE HAYATA BAKIŞLARI DEĞİŞİYOR

24.08.2016 - 17:28 | Son Güncellenme:

.

İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR, ROL MODELLERLE HAYATA BAKIŞLARI DEĞİŞİYOR

Edirne Belediye Başkanlığı’nın, Trakya Romanları Eğitim Geliştirme ve Kültür Araştırma Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Deniz Yıldızı’ projesi kapsamında Roman çocuklar İngilizce başta olmak üzere çeşitli eğitimler alamaya devam ediyor.
Sella Turcica At Çiftliği’nde İşletme Sahibi Uğur Kırkuva tarafından ağırlanan çocuklarla Adrianapoli Motosiklet Kulübü Başkanı Mehmet Ramiz bir araya geldi. Roman çocuklar usta motosiklet sürücüsünün tecrübelerini heyecanla dinledi.
Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan proje kapsamında gönüllü Roman öğrenciler skype programı ile yabancı ülkelere bağlanarak İngilizce ders alıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın desteklediği proje kapsamında Edirne Belediyesi tarafından derneğe internet bağlantısı sağlandı. Öğrenciler böylelikle yurt dışındaki öğretmenlere bağlanarak İngilizce dersi aldı. Öğrenciler ilk eğitimlerini ise Kanadalı eğitimci Kim Iyon Ekiz’den aldı.
Rol modellerle hayata bakışları değişiyor
Öte yandan rol modellerle Roman Çocukların hayata bakışları da değişiyor. Yeşil Sera Kahvaltı Evi’nde işletme sahibi Cafer Köylü tarafından düzenlen kahvaltıda çocukların sosyal zaman geçirmeleri sağlandı. İnternet bağlantısıyla Filipinler’de yaşayan İngilizce öğretmenine Skype programı ile görüntülü bağlanılarak ’Greetings, Colours, Shapes’ konuları işlendi ve her öğrenci öğretmen ile birebir konuştu.
Türkiye’nin en meşhur aşçılarından birisi olan ve Gastronomi dalında isim yaparak bugüne kadar katıldığı yarışmalarda 30 madalya kazanan, Türk Aşçılar Milli Takımı’nda yer alan, Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şef Esat Özata, öğrencilere gelecekle ilgili tavsiyeler verdi, mesleği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Edirne Spor As Başkanı Levent Özkan her öğrenciye İngilizce-Türkçe sözlük alarak projeye katkı verirken, Serdar Bakar da 20 adet kitap bağışında bulundu.
Öğrencilere yönelik yapılan projelerin ise artarak devam edeceği bildirildi.

Yazarlar