Dünya İngilizlerden dayanışma

İngilizlerden dayanışma

21.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra’nın Finsbury Park semtinde Müslümanlara karşı gerçekleştirilen saldırıya tepki gösteren İngilizler, dayanışma mesajları yayınlarken saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

İngilizlerden dayanışma

Finsbury Park’ta cami cemaatine teravih namazı sonrası yapılan saldırının ardından, olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda çiçek ve destek yazısı bırakılırken yüzlerce kişi cami önünde toplandı ve semtte yaşayan Müslüman toplumuna dayanışma mesajı verdi. Çok sayıda farklı dinden ve ateist kişi teröre karşı birliktelik gösterisi yaparken “Teröre karşı birleştik” ve “Müslüman komşuma dokunma” gibi pankartlar dikkat çekti.

‘Sorunları var’

Bununla birlikte polis tarafından gözaltına alınan ve sorgusu süren 48 yaşındaki saldırgan Darren Osborne’un Cardiff kentinde ikamet ettiği belirlendi. Osborne dört çocuk babası ve eşinden ayrılmış ve işsiz. Times gazetesi, zanlının saldırıyı tek başına planlamış olduğuna vurgu yaptı ve ailesinin Osborne’un “ruhsal sorunları olduğunu” söylediğini yazdı. Habere göre ailesi Osborne’un ruhsal sorunları olduğunu ve ırkçı olmadığını savunuyor. İngiliz polisi, zanlının evine bir baskın düzenleyerek, burada arama yaptı. Poliste sabıkası bulunmayan zanlının, terör saldırısı suçlamasıyla yargılanması bekleniyor. İngiltere Başbakanı Theresa May, polisin olayı terör saldırısı olarak ele aldığını duyurmuştu.