Gündem İngilizlerden Oscar tepkisi

İngilizlerden Oscar tepkisi

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oscar’ın verileceği akşam En İyi Yabancı Film dalında aday olan ‘Satıcı’ filminin ilk gösterimi, Londra’daki Trafalgar Meydanı’nda ücretsiz ve halka açık olarak yapılacak.

İngilizlerden Oscar tepkisi

Filmin İranlı yönetmeni Asghar Farhadi, ABD’nin Müslüman ambargo kararı sonrası töreni boykot edeceğini açıklamıştı. Londra Belediye Başkanı ve Britanya sinemasının önde gelen isimlerinin katılacağı ilk gösterimini Farhadi ‘dayanışmanın sembolü’ olarak nitelendirdi. Bu etkinlik için Trafalgar Meydanı, Londra’nın en büyük açık hava sinemasına dönüştürülecek.
Altın Palmiye ödüllü Britanyalı yönetmen Mike Leigh’in de katılacağı etkinliğe yaklaşık 10 bin kişinin katılması bekleniyor. Etkinlik Londra Belediye Başkanı Sadig Khan ile birlikte, oyuncu Lily Cole, yapımcı Kate Wilson ve sinemacı Mark Donne tarafından, Oscar töreni ile eşzamanlı ve Brexit oylaması sonrası “Başkentin yaratıcı bir merkez olarak başarısını kutlamak ve açıklık ve çeşitlilik için bir mesaj göndermek” amacıyla düzenlenecek.

Gösterimin gerçekleştirileceğine dair duyuru, aralarında Julie Christie, Kevin Macdonald, Keira Knightley, Ridley Scott ve Terry Gilliam’ın da olduğu oyuncu ve sinemacıların ABD Büyükelçiliği önünde filmi göstermek için Westminster Dükü’nden izin istemesi üzerine yapıldı.