Dünya İngiltere 100 milyarlık faturaya itiraz etti...

İngiltere 100 milyarlık faturaya itiraz etti...

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Brexit Bakanı David Davis, ülkesinin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılması için Brüksel’e 100 milyar euro tutarında fatura ödemeyeceklerini açıkladı.

İngiltere 100 milyarlık faturaya itiraz etti...

Davis ITV televizyonuna verdiği demeçte “AB ne isterse değil, yasal yükümlülüklerinden kaynaklanan tutarı ödeyeceklerini” söyledi. Davis’in açıklamaları “Financial Times” gazetesinin AB’den “boşanma faturası” tutarının 60 milyar euro’dan 100 milyar euro çıktığı yönündeki haberinin ardından geldi. Financial Times haberinde AB’nin Brexit müzakerecilerinin ilk hesaplarını gözden geçirdikleri, 2019-2020 yıllarındaki tarım ve AB idari ücretlerinin İngiltere’nin ayrılık faturasının içine eklenmesi yönünde bazı üye ülkelerden talep aldıklarını yazdı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Brexit müzakerecisi Michel Barnier ise, İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecine ilişkin bazı yanlış algılar oluştuğunu, “Brexit’in, hayatımızda mali etkisi olmayacağı veya müzakerelerin hızlı ve acısız bir şekilde gerçekleşeceği” düşüncesinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Barnier, AB’nin amacının İngiltere’yi “cezalandırmakya da çıkış vergisi koymak” olmadığını, ortak projelerin sürmesi için “hesapları kapatmayı” öngördüğünü belirtti.