Teknoloji İngiltere, drone kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor

İngiltere, drone kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor

24.07.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

İngiltere, drone kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor. Buna göre kullanıcılar drone’larını kayıt ettirmek ve drone kullanım testinden geçmek zorunda.

İngiltere, drone kullanımına ilişkin yeni düzenlemeler getiriyor

İngiltere hükümeti tarafından çıkarılacak yeni kanunla birlikte drone kullanıcılarının insansız hava araçlarını kayıt ettirmesi ve ehliyet alması gerekecek.

Haberin Devamı

ABD’de drone satın alan kişiler belli bir ağırlığın üzerinde olan veya ticari amaçla kullanacakları drone’larını Federal Havacılık Kurulu’na kayıt ettirmek zorunda. İngiltere’nin getireceği yeni düzenleme ile de 250 gramdan daha ağır bir drone'a sahip olanların bunları kayıt altına alması gerekecek. Bununla birlikte kişiler "güvenlik farkındalığı" adı verilen bir teste de tabi tutulacak. Bu testi geçemezlerse İngiltere'de drone uçuramayacak.

Yetkililer yeni düzenlemenin havacılık faaliyetlerini düzene sokmak ve uçakları tehlikeye atmamak amacıyla hazırlandığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Dairesi de drone kullanımıyla ilgili kapsamlı bir kurs verileceğini ve drone kullanımı için yaş kısıtlaması getirilebileceğini açıkladı.