Dünya İnsan beyninden Download yapacak

İnsan beyninden Download yapacak

29.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İş dünyasında ‘seri müteşebbis’ olarak tanımlanan Uzay Araştırma Teknolojileri Kuruluşu (SpaceX) ile Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, insan beynini bilgisayara bağlamak için yeni bir şirket kurdu

İnsan beyninden Download yapacak

Wall Street Journal’ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Musk, Neuralink adlı yeni bir girişimle “neural lace” teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Haberin Devamı

Projede ilk olarak epilepsi ve Parkinson gibi zorlu beyin bozukluklarını tedavi edebilmek için beyin içine yerleştirilecek gelişmiş implantlar üretilecek.Neuralink’in geliştireceği bu teknolojinin, insanların beynine yerleştirilen küçük elektrotlar ve yapay sinir ağları ile beynin doğrudan bilgisayara veri aktarabileceği veya bilgisayardan beyne veri transferi yapabileceği ileri sürülüyor. Bu alandaki çalışmaları hızlandıran Neuralink, nörobilim alanında uzmanlaşmış birçok bilim insanını son süreçte bünyesine kattı.
Vanity Fair’e konuşan Musk, “Anlamlı bir kısmi beyin arayüzünün geliştirilebilmesine, ortalama 4 ile 5 yıl gibi bir süre var” demişti. Musk, sosyal medyada kendisine “neural lace” ne zaman çıkıyor diye soran kullanıcıya, “Gelecek ay olabilir” dedi.