Teknoloji Instagram'a GIF entegrasyonu geri geldi

Instagram'a GIF entegrasyonu geri geldi

30.03.2018 - 09:41 | Son Güncellenme:

Snapchat ve Instagram, kullanıcıların fotoğraflarına eklemek için birkaç ırkçı GIF’i gördükten sonra Giphy GIF etiket özelliklerini geçici olarak kaldırmıştı. Taraflar, Giphy'nin envanterlerinin inceledikten sonra uygulamaya sonra bir kez daha şans verme kararı aldı.

Instagrama GIF entegrasyonu geri geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Snapchat ve Instagram ortak hareket ederek, ırkçı içerikler barındırdığı gerekçesiyle uygulamadaki Giphy GIF entegrasyonunu kaldırmıştı. Bir Snap sözcüsü, ”Çok üzgünüz. Bu GIF, Snapchat'da hiç görünmemeliydi. Ekibimiz GIF'in kaldırılması için Giphy ile çalışmış ve artık görünmemesi gerekiyor. Giphy’i bizim uygulamamızdan çıkarma sürecine giriyoruz, bunun bir daha asla gerçekleşmeyeceğinden emin olabilirsiniz” demişti.

Taraflar, Giphy’nin GIF envanterlerinin dört kez ayrıntılı inceleyip rahatsız edici bir şey bulamadıktan sonra uygulamaya sonra bir kez daha şans verme kararı aldı. Snapchat, Giphy entegrasyonunu yeniden başlatıp başlatmayacağına dair henüz bir şey açıklamadı.

24 Ocak'ta Instagram, kullanıcıların Instagram Hikayelerinde kullanmaları için Giphy'nin GIF etiketlerine erişim sunacağını duyurmuştu. Ertesi ay, Snapchat bunu takip etti. Saldırı GIF'i ilk olarak 8 Mart'ta İngiltere'de keşfedildi. Son derece rahatsız edici bir GIF’di.

Haberin Devamı

Instagram, saldırgan GIF'i keşfettikten yarım saat sonra Giphy ile entegrasyonu kapatmıştı.