Teknoloji Instagram Kullanıcıları İçin Büyük Sorun

Instagram Kullanıcıları İçin Büyük Sorun

06.06.2016 - 15:36 | Son Güncellenme:

Instagram kendi uygulama programlama arayüzüne erişimi kısıtlayarak Çarşamba günü bir çok üçüncü parti uygulamanın kapanmasına neden oldu.

Instagram Kullanıcıları İçin Büyük Sorun

Üçüncü parti uygulamalar insanların Instagram indirmeden uygulamayı kullanmasına yarıyor. Herkese açık olan uygulama programlama arayüzü ile uygulamanın içeriği başka uygulamalarda görüntülenebiliyor. Ancak Çarşamba günü hepsi sona erdi.

Haberin Devamı
Çok Etkilenen Var

Gramfeed, Miagram, Fastfeed ya da Padgram gibi uygulamaların hepsi çalışmayı durdurdu çünkü artık uygulama programlama arayüzüne erişimleri kalmadı. Ek olarak Flipboard ve If This Than That gibi uygulamalar da programlama arayüzü değişikliğinden ötürü çalışmayı bıraktı. Bazı Flipboard kullanıcıları uygulamayı Instagram akışlarını görüntülemek için kullanıyordu ancak artık bu mümkün değil. Instagram’ın bu hareketi üçüncü parti kullanıcılarını kızdırdı. Ancak şirket için uygulama programlama arayüzüne kısıtlama getirmesi tamamen mantıklı ve kabul edilebilir bir şey. Bu sayede kendi uygulamasına daha çok kullanıcı çekebilecek ayrıca üçüncü parti uygulamaların çıkardığı sorunlardan kurtulmakta bu güzelliğin başka bir artısı.

Haberin Devamı

Daha önce üçüncü parti uygulamalardan dolayı başı yanan çok şirket gördük. En son 2014 yılında Snapchat’in başına üçüncü parti uygulamalardan dolayı büyük bela açılmıştı. Snapsaved isimli uygulamanın kullanıcılardan gizli bir şekilde binlerce fotoğrafı ve videoyu kaydettiği ortaya çıkmıştı. Halbuki bunların Snapchat’te olduğu gibi kaybolması gerekiyordu. Bu gibi sıkıntıları yaşamamak ve daha çok kullanıcıya hitap etmek için üçüncü parti uygulamaları saf dışı bırakmak çok mantıklı bir karar. Facebook’un sahibi olduğu uygulamalarda kullanıcısı sayısı olarak WhatsApp ve Messenger’ın gerisinde kalan Instagram’a bu değişiklik biraz hareket katabilir.