Sosyalmedya Instagram kullanıcıların verilerini indirmesine imkan verecek aracını yayınladı

Instagram kullanıcıların verilerini indirmesine imkan verecek aracını yayınladı

25.04.2018 - 11:00 | Son Güncellenme:

Instagram, paylaştıklarınızın bir kopyasını alabileceğini özelliği kullanıma sundu. Fotoğraf, yorumlar, profil bilgileri ve daha fazlasını içeren bir dosyanın bağlantısını kısa süre içinde e-postayla yoluyla alabileceksiniz.

Instagram kullanıcıların verilerini indirmesine imkan verecek aracını yayınladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Instagram kullanıcılarının siteye yükledikleri fotoğrafları, videoları ve bilgilerini indirmelerine olanak sağlayacak aracını kullanıma sundu.

Platformda paylaştıklarınızın bir kopyasını alabileceğiniz özellik ile Instagram, "Fotoğraflarını, yorumlarını, profil bilgilerini ve daha fazlasını içeren bir dosyanın bağlantısını sana e-postayla göndereceğiz. Aynı anda hesabından gönderilen tek bir istek üzerinde çalışabiliriz ve bu verileri toplayıp sana göndermemiz 48 saati bulabilir." ifadesini kullandı.

Bu özelliğe şimdilik sadece web üzerinden erişilebiliyor. Kısa süre sonra iOS ve Android üzerinden de veri indirmenin mümkün hale geleceği söyleniyor. Facebook da bir süredir webte ve mobilde benzer bir araçla verileri indirme imkanı sunmuştu.

Haberin Devamı

Bu araç, 25 Mayıs'ta yürürlüğe girecek Avrupa Birliği'nin GDPR gizlilik yasasındaki veri taşınabilirliği kuralına uyması için gerekli. Ama aynı zamanda makul bir imtiyaz. Instagram, 800 milyondan fazla kullanıcısı olan baskın görüntü paylaşım sosyal ağı haline geldi. Kullanıcı verilerini saklamak için onları kilitlememeli.