Teknoloji Intel, işlemcilerdeki güvenlik açığı sorununu 5 yıl içinde çözecek

Intel, işlemcilerdeki güvenlik açığı sorununu 5 yıl içinde çözecek

09.01.2018 - 11:49 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz hafta Intel çiplerini etkileyen devasa güvenlik açığı haberlerinden sonra Intel CEO’su Brian Krzanich, Intel’in son beş yıl içinde piyasaya sürdüğü bütün işlemcileri Ocak ayının sonuna kadar güncellenmesini beklediğini söyledi.

Intel, işlemcilerdeki güvenlik açığı sorununu 5 yıl içinde çözecek

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Güvenlik araştırmacıları dünyanın hemen her bilgisayarında ve akıllı telefonunda kullanılan Intel işlemcilerdeki kritik açıkları belgeledi. Meltdown ve Specter olarak bilinen işlemci açıkları, şifreleri, kişisel fotoğrafları ve e-postaları içeren verilerin çalınmasına izin verebiliyor.

Krzanich, CES 2018’deki açılış konuşması sırasında izleyicilere “Son beş yıl içerisinde tanıtılan işlemcilerimiz için Intel, bir haftada yüzde 90’dan fazla güncellemeyi yayınlamayı umuyor. Ve kalan güncellemeler Ocak ayı sonuna kadar kullanıma açılacak.” dedi.

Krzanich, güncellemelerin ortalama bir kullanıcı için bilgisayar performansını büyük ölçüde etkilemeyeceğini de belirtti. Ancak yüksek işlemci gücüne ihtiyaç duyan bazı kullanıcıların diğerlerinden daha fazla etkilenmesi bekleniyor. Dolayısıyla ileride bu etkileri azaltmak için yeni güncellemeler de gelecek.

Konuşmanın sonunda Krzanich, bu günvenlik açıklarına rağmen hiçbir müşteri bilgisinin çalınmadığına dikkat çekti.