Gündem İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

16.03.2015 - 10:20 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için yapmanız gerekenler bu haberde!

İnternet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

Trafik kurallarının ihlali durumunda karayollarında daha güvenli trafik oluşturulabilmesi amacı ile cezai uygulamalar gerçekleştiriliyor. Karayollarında trafiğin daha güvenli seyretmesi ve araç sürücülerinin ve yayalarının güvenliğinin sağlanabilmesi amacı ile tamamen teknik ve bilimsel noktalara dayalı olarak belirlenmekte olan trafik kuralları bulunuyor. Bu trafik kuralları sayesinde araç sürücülerinin daha güvenli ve daha bilinçli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanabiliyor. Emniyet Teşkilatı’na bağlı olan trafik ekipleri ise trafikteki kuralların uyumuna denetlemesini gerçekleştirmekle yükümlüdür.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafik ekipleri denetlemeler ile tespit etmiş oldukları trafik kuralı ihlallerinde cezai yaptırımlar uyguluyor. Yeni geçilen sistem öncesinde trafik ekipleri, trafik kuralı ihlallerinde araç sürücülerini durdurarak, trafik kuralının türüne göre cezai yaptırımda bulunuyordu. Ancak bu trafik güvenliğinin önüne geçmesine ve işlerliğin daha yavaş olmasına yol açabilmesi gibi pek çok sebepten dolayı daha teknolojik tabanlı yeni bir sisteme geçildi. Kent güvenliği ve trafik ekipleri tarafından tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde artık araç sürücüsünün durdurulmasına gerek kalmadan trafik cezası kesilerek, araç sürücüsünün plakasına kayıtlı adresine trafik cezası bildirimi gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Trafik cezasının tüm ayrıntılarının yer, saat, trafik ihlaline konu olan durum ve bu trafik ihlali için uygulanan trafik cezası bilgilerine ulaşılabiliyor. Trafik cezasının adrese bildirimi çeşitli durumlardan dolayı gecikme yaşayabiliyor. Bu gibi durumlarda trafik cezası ödeme işlemlerinin zamanında yapılamamasına ve dolayısı ile de faiz uygulamasına maruz kalmasına yol açıyor. Bu durumun yarattığı mağduriyetleri önlemek amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü dijital ortamda yeni bir hizmete başladı. Bundan sonra araç sahipleri internetten trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirebiliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün dijital ortamda bulunan internet sayfasında yer alan ‘Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama’ ekranında araç sürücüsünün ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı’ bilgileri girilerek trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu sorgulamayla adınıza yazılın trafik cezasının tüm ayrıntılarına ulaşabiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama işlemini Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasından da yapabileceğiniz biliyor musunuz?

GİB İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında trafik cezası sorgulama işlemini ‘Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Bu ekranda plaka(varsa özel plaka), T.C.kimlik numarası veya vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilmelidir. Araç sahibinin gireceği bu bilgilerle trafik cezası sorgulama işlemi yapılabildiği gibi sorgulama sonucunda var olan trafik cezalarını da ödeyebilmek mümkündür.

Haberin Devamı

Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankalara ait kredi kartları ile trafik cezası ödeme işlemlerinizi online olarak İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki sorgulama işleminizin ardından gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi dijital ortamda bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfalarındaki online sorgulama ekranlarından belirli aralıklar ile yapmanız habersiz yazılan trafik cezaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylece trafik cezası ödeme takvimi içerisinde ödemenizi yaparak, faiz yaptırımından korunabilirsiniz.