Ekonomi İnterneti kiralıyor!

İnterneti kiralıyor!

08.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Etohum tarafından, Milliyet Gazetesi sponsorluğunda 6-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Startup Istanbul Konferansı’na katılan ve projesini sunan girişimcilerden biri de Özgür Gen...

İnterneti kiralıyor

Rent’n Connect adlı firmayı üç ortakla kurdular. Ancak şu anda iki ortak olarak yollarına devam ediyorlar. Türkiye’ye tatile gelen turistler için wi-fi modem ve araç kiralama hizmeti veriyor. Mobil internet ‘hotspot’u kiralayarak, turistlerin internete bağlı kalmalarını ve uluslararası dolaşım ücretinden kurtulmalarını sağlıyor. 10 cihaza kadar kişinin bağlanabildiği wi-fi cihazlarını kiralıyor.

Haberin Devamı

Özgür Gen, tatile gidenlerin artık internet bağlantısı olmamasını düşünemediğini belirterek, “Roaming ve yerel sim kartları satın almak pahalı olabiliyor. Bu Türkiye’de bir turiste 40 euro’ya mal oluyor. Rent’n Connect ile limitsiz ve yüksek hızda internet bağlantısını standart fiyata veriyoruz. Kiralamayla 5-6 euro gibi fiyatlar sunuyoruz. Böylece herkes tatilinde internet ihtiyacını rahatça kaşılayabiliyor. Yerli halktan biri gibi seyahatin keyfini çıkarabiliyor” dedi.

Bu yıl 2.5 kat büyüdü

Gen, Boğaziçi Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği eğitimi aldı, Endüstü Mühendisliği’nde ise yüksek lisans yaptı. Gen, bu yıl turizm sektörünün zor durumda olmasına karşın büyümelerini sürdürdüklerini belirterek, “Firmayı 2014 yılında kurduk. O yıldan beri her yıl büyüyoruz. 10 kurumsal firmayla çalışıyoruz. 5 bin müşterimiz var. Bu yıl geçen yıla göre 2.5 kat büyüdük. Her yıl bu oranda büyüme kaydetmek istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kiralık modem alanında Türkiye’de bir sektör oluşmaya da başladığını dile getiren Özgür Gen, “Bizimle aynı segmentte olan bir rakibimiz var. Kiralık araç firmaları da bu işe girmeye başlıyor. Dünyada da farklı ülkelerde faaliyet gösteren bize benzer firmalar bulunuyor” bilgisini paylaştı.

Rent’n Connect, 2013 yılında ilk yatırımını almış. Girişimci Gen, bu alanda global oyuncu olmayı hedeflediklerini, bu nedenle bir yatırımcıdan daha yatırım alma hedefleri olduğunu aktardı.

Kargo da paylaşım ekonomisine girdi

İnterneti kiralıyor


Startup Istanbul’a yoğun bir yabancı girişimci talebi yaşanıyor. Yatırımcılarla işbirliği yapmak ya da mentorluk, eğitim gibi hizmetlerden yararlanmak isteyenler arasında bir Polonyalı genç girişimci de var. 22 yaşındaki Filip Kot, PickPack adlı girişimiyle zirveye katıldı. Pickpack, paylaşım ekonomisinde bir girişim. Blablacar gibi ulaşıma hizmet eden servisi kargoya uyarlamış.

Gönderisi olanlar bir yere seyahat eden insanlar vasıtasıyla bunu daha ucuza çözüyor. 9 ay önce kurulmuş. Bu süreçte ülkesinde 3 bin gönderi taşınmasını sağlamış. Filip Kot, bu alanda önemli bir potansiyel olduğu görüşünde. Kot, “İleride normal gönderiler hariç büyük ebatta mobilya kargosu bile planlıyoruz. Şu anda Polonya’dan Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Almanya gibi ülkelere kargo gönderiyoruz. Ülke sayısını artırmak istiyoruz. Türkiye’yi de eklemek isteğindeyiz. Bunun için de yatırım almaya ihtiyacımız var” diye anlatıyor.

Filip Kot, henüz üniversite öğrencisi. Tatillerinde aile işinde çalışırken böyle bir fikri uygulamaya koymaya karar vermiş. Benzerlerinin ABD ve Batı Avrupa’da olduğunu belirtiyor. Ancak Doğu Avrupa’da bu alanda lider olduklarını ve benzer bir girişimin bulunmadığını belirtiyor. Hedefi bu alanda dünyada söz sahibi olmak.

Haberin Devamı

...SON....