Gündem İnternette Vergi Borcu Sorgulama Dönemi Başladı

İnternette Vergi Borcu Sorgulama Dönemi Başladı

08.07.2015 - 11:02 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

İnternette Vergi Borcu Sorgulama Dönemi Başladı

Modern teknoloji yaşamın her alanında kendisine en etkin şekilde yer buluyor. Özellikle de günümüzde vergi mükelleflerine yönelik olarak dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı’na Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulmakta olan online vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte internet üzerinden son derece pratik bir şekilde devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan bu online vergi borcu sorgulama hizmeti sayesinde vergi mükellefleri Maliye Bakanlığı’na herhangi bir vergi türünden kaynaklı olarak bir vergi borcunun olup olmadığını öğrenebilmek ya da olan vergi borçlarının son ödeme tarihleri, vergi borç türü, vergi borç tutarı ve daha pek çok bilgiyi öğrenebilmek için neredeyse tüm günlerini harcamak zorunda kalmıyor. Özellikle de internet üzerinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hizmete açılan online vergi borcu sorgulama hizmeti öncesinde vatandaşın il ve ilçelerdeki vergi dairelerinde tüm günlerini alabilen sıra bekleme çilesi ve evrak işlemleri ile boğuşma mücadelesi içerisinde olması bu işlemlerin son derece zorlu ve yorucu olmasına yol açıyordu.

Haberin Devamı

Ancak modern internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasındaki online vergi borcu sorgulama hizmeti ile birlikte internet üzerinden son derece pratik bir şekilde üstelik mesai saati şartı olmadan günün her saatinden vergi borç durumunu öğrenebilme imkanı vatandaşa sunuluyor. Bu nedenle de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşın vergi borcu durumuna ilişkin olarak güncel bilgi alabilmek için en çok tercih etmekte olduğu yöntemler olarak dijital platform üzerindeki GİB İnternet Vergi Dairesi online vergi borcu sorgulama yöntemi oluyor.

İnternet Vergi Dairesi sayfasındaki ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranında vergi borcu sorgulama için ‘T.C. kimlik no’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun T.C. kimlik numarası ya da annenizin kızlık soyadı bilgilerini girmeniz gerekiyor. Bu bilgilerin yanı sıra sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterleri girilerek online vergi borcu sorgulama işlemleri yapılabiliyor.