Gündem İnternetten MHRS hastane randevusu alma!

İnternetten MHRS hastane randevusu alma!

16.06.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu alma işlemi vatandaşların aktif olarak kullandığı ve oldukça yararlı bulunan bir uygulamadır. MHRS hastane randevu sistemini kullanan vatandaşlar internet üzerinden randevu alarak hastanelerde muayene olmak için sıra beklemezler. MHRS hastane randevu sistemi ile muayene olacağınız doktoru da belirleyebiliyorsunuz.

İnternetten MHRS hastane randevusu alma

Ülkemizde sağlık hizmetleri artık elektronik ortamlarda yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi vatandaşların sağlık hizmetlerinden günümüze daha uygun modern çerçeve içerisinde faydalanabilme imkanına sahip olmasını sağlamaktadır. Ülkemizde eski dönemlerden günümüze vatandaşların kamu hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi çok kolay ve de çok kaliteli bir durum olmayabiliyordu. Vatandaşların yoğun sağlık hizmeti başvurusuna yeteri bir düzeyde yanıt verilmiyor idi. Bu neden ile de vatandaşlar sağlık hizmetlerinden kamu hastanelerinden faydalanabilmeleri gecikiyordu ya da problemli bir şekilde gerçekleşmesine neden oluyor idi bunlara neden olan durum ise tartışılma olarak teknolojik altyapı yönden yetersiz olması idi. Bu sorunların önüne geçilmesi için son dönemlerde modern teknolojiyi ülkemizde kamu hastanelerine fiziki olarak altyapı çalışmaları sayesinde başarılı bir şekilde gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı, dijital hizmetleri ile de yapılmakta olan bu fiziki altyapı çalışmaları pekişmektedir.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!
MHRS LABORATUVAR SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu çalışmalar sonucu ile dünyada genel olarak yoğun bir şekilde kullanılmakta olan internet ülkemizde de sağlık hizmetlerinde önemli çözümler sunmaya başlamıştır. Özellikle de Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet verilmekte olan MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte ülkemizde yaşayan vatandaşlar açısında sağlık hizmeti alabilmeleri için erken saatlerde kamu hastanelerine giderek saatler süren uzun sıra bekleme zahmeti sonundan daha sağlık hizmet randevusu alabilmeleri ve de arkasından gene sıra beklemek durumunda kalma zahmeti artık geride kalmıştır. Çünkü teknolojik açıdan gelişen Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın MHRS hastane randevu sistemi ile birlikte vatandaşlar evlerinden, iş yerlerinden kısacası bulundukları her yerden sadece tek bir işlem ile tercih ettikleri kamu hastanesinin kliniğine kendisi için en uygun olan randevuyu alabilmeleri mümkün oluyor. Randevuyu bu şekilde almış olan bir vatandaş randevu aldıktan sonra sadece yapması gereken tek şey olarak alınmış olan randevunun tarih ve de saatinden 30 dakika önce kliniğin bulunduğu yerde olmalıdır. Böylece vatandaşlar sıra bekleme zahmetinden kurtularak rahatsızlık ile ilgili şikayetlerini daha net ve yeterli bir şekilde anlatabilmektedir. Ülkemizde sağlık sorunları yaşamakta olan vatandaşlar internet üzerinden MHRS sisteminden randevu almak için öncelik olarak MHRS sistemine üye olmaları gerekmektedir. MHRS hastane randevu alma sistemine üye olmak isteyen vatandaşlar MHRS sistem giriş portalı üzerinde yer almakta olan 'yeni üye' yazısına tıklaması gerekmektedir. Üye olmak için tıkladığını yazıda açılmakta olan sayfada sizden bir takım bilgiler istenmektedir. Bu bilgiler; kimlik bilgileri, iletişim bilgileri ve de güvenlik bilgileri şeklinde üç aşamalı olarak devam etmektedir. Bu bilgileri girerken eksiksiz ve de doğru bir şekilde girmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından hizmet vermekte olan MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri tamamlanmaktadır. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra MHRS randevu alma sistemi üzerinden dilediğiniz hastaneden istediğiniz hekimden çok kolay bir şekilde randevu almanız mümkün olacaktır.