Gaziantep İNTÖRN MÜHENDİSLİKTE ALTIN BAŞARI

İNTÖRN MÜHENDİSLİKTE ALTIN BAŞARI

23.09.2014 - 11:27 | Son Güncellenme:

.

İNTÖRN MÜHENDİSLİKTE ALTIN BAŞARI

Gaziantep Üniversitesi tarafından 2012 yılında uygulamaya konulan ve derslerini tamamlamış öğrencilerin son dönemlerinin tamamını sanayide, uygulamanın içinde geçirdikleri intörn mühendislik uygulamasının başarısı istatistiki rakamlarla yansıdı.
BİN 10 İNTÖRN MÜHENDİS
GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İntörn Takip Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, yaz dönemleri de dahil olmak üzere 5. dönemini tamamlayan intörn mühendislik uygulamasında, şuana kadar 609 firmada, toplamda bin 10 intörn mühendisin çalışma yaptığını açıkladı. GAÜN öğretim üye ve görevlilerinin bu intörn mühendis ve firmalar için toplam 4 bine yakın ziyaret ve yerinde inceleme gerçekleştirdiğini kaydeden Prof. Dr. Bayram, “Bu ziyaretler için GAÜN Mühendislik Fakültesi öğretim üye ve görevlileri yaklaşık 950 bin kilometre yol kat etti. İntörn mühendislerin kat ettikleri mesafe ise 3.5 milyon kilometreyi buldu. 1010 intörn mühendisin sanayide geçirdikleri süre ise 700 bin saati aştı” dedi.
DİĞER ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK
İntörn mühendislik uygulamasının yanı sıra, bu uygulama sayesinde, bu kadar kısa süre içinde 4 bine yakın sanayi ziyaretinin hiç bir üniversite tarafından gerçekleştirilmemiş olmasının, GAÜN’ün intörn mühendislik uygulamasının başarı göstergesi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Türkiye’deki diğer üniversitelere de örnek gösterilen ve uygulanmaya başlanan intörn mühendislikten genel başarı memnuniyet oranı yüzde 90’a ulaştı” diye konuştu.
UYGULAMADAN SEVİNDİREN SONUÇLAR
Bayram, yapılan ankette intörn uygulamasının oldukça yüksek bir memnuniyet ortaya çıkardığını vurguladığı açıklamasını şöyle tamamladı:
“Anketimize katılan öğrencilerimizin yüzde 89.50’si intörn uygulamasının mühendislik eğitimine büyük katkıda bulunduğu görüşünü bildirdi. Öğrencilerin yüzde 90.61’i uygulamanın iş bilgi ve becerisini artırdığını, yüzde 83.43’ü teoride aldıkları bilgilerin pratikte büyük katkı sağladığını, yüzde 86.73’ü bölümleriyle uyumlu bir eğitim aldıklarını, yüzde 88’i intörnlük uygulaması kapsamında bulundukları firmaların yeterli olduğunu beyan etti. Öğrencilerin yüzde 79.6’sı intörn uygulamasının iş bulmada büyük katkısı olduğunu, yüzde 88.4’ü ise iş dünyası ve çevrede referans elde etme konusunda çok etkisinin bulunduğunu vurguladı. Bu son derece önemli bir memnuniyetin olduğunun göstergesi olan sonuçtur.”
SERTİFİKA ALDILAR
2014-2015 Eğitim Yılı’nda intörn mühendis olarak sahaya çıkacak olan öğrencilere hitap eden GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı ve İntörn Takip Kurulu Başkanı (İTAK) Prof. Dr. Mustafa Bayram, intörn uygulamasının faydalarını anlattı. Öğrencilerden, intörn olarak bulunacakları kurumlarda birer mühendis ve GAÜN öğrenciliğine layık tutum ve davranışlar içinde bulunmaları uyarısında bulunan Bayram, “Sizlerden ilk isteğimiz iş kazaları konusunda dikkatli olmanız. Sahaya sapasağlam çıkıyorsunuz, inşallah öyle de döneceksiniz. Onun için, iş güvenliği kurallarına mutlaka uyun. İntörnlük uygulamasından başarılı olup olmayacağınızı, uygulama için gideceğiniz işyerlerinde saygılı davranırsanız, aynı saygıyı görürsünüz” diye konuştu.

Yazarlar