Teknoloji iOS 10 Yazılımında Ne Gibi Yenilikler Var

iOS 10 Yazılımında Ne Gibi Yenilikler Var

22.09.2016 - 18:01 | Son Güncellenme:

iOS 10 yazılımında ne gibi yenilikler var

iOS 10 Yazılımında Ne Gibi Yenilikler Var

Apple’ın lansmanında tanıttığı heyecan verici yeniliklerden bir tanesi de uzun süredir üzerinde çalıştıkları yeni yazılımlarıydı. Gelin hep birlikte bakalım .

Haberin Devamı
Unreal Engine 4, 100 Bin Dolar Dağıttı

Artık saate ya da yeni gelen bildirimlere bakmak için tuşa basmaya gerek yok. Sadece telefonun ekranını bulunduğu yerden kaldırıp gözünüze yaklaştırmanız yeterli böylece iPhone’ununuz kendiliğinden uyku modundan uyanıyor.

Kamerasından resim çekmek artık çok daha hızlı, yukarıda bahsettiğim gibi uyku modundan çok çabuk ve hiçbir tuşa basmaya gerek kalmadan çıkan iPhone’un ekranını kilidi açmadan yana doğru çektiğinizde kamera aktif hale geliyor ve resim çekmeye başlayabiliyorsunuz.

Aradığınız bir fotoğrafı bulmak artık çok daha kolay hale geldi. Resimleriniz ve albümleriniz arasından yer/lokasyon, zaman, kişiler/suratlara göre arama yapabiliyorsunuz.

Önceden yüklenmiş Apple uygulamalarından kullanmadıklarınız varsa bunlar artık telefon hafızanızda yer kaplamak zorunda değil. Bu uygulamalardan istediklerinizi sonsuza dek silebilirsiniz.

Haberin Devamı

Home menüsündeki 3D Touch özellikleri çok daha arttığı için bu menü artık daha kullanışlı ve faydalı hale geldi. Örneğin fener kullanımı için arka kameradaki flaş ışığını açmak istediğinizde 3 farklı ışık yoğunluğundan istediğinizi seçebiliyorsunuz.

Sesli mesaj özelliklerinde olan bir yenilik henüz İngilizce dil seçeneğinde olsa da umarım ileride Türkçe’de de olur. Sesli mesajlarınızı yazılı metine döken Siri sayesinde sesli mesajlarınızı yazılı olarak da İngilizce de okuyabiliyorsunuz.

Apple telefonların klavyeleri de artık daha akıllı hale geldi. iOS 10 yazılımı yükleyen kullanıcılar artık birden fazla dilde yazışmayı tek bir klavyeden yapabilecekler.

Apple iMessage mesajlaşmasında istediğiniz internet sayfası linkini paylaşmanın haricinde o sayfanın ufak bir resmini ya da fragmanını mesajlaşma ekranında gösteriyor. Böylece o web sayfasını açmadan da ne olduğuyla ilgili ufak da olsa bir fikriniz olabiliyor.

Siri yardımcı da artık Apple harici uygulamalarda da yardımcı olabiliyor. Daha önceleri Siri ile WhatsApp ya da başka uygulamalar uyumlu değildi bu nedenle Siri’nin kullanıcılara yapabilecekleri çok kısıtlanmıştı ama artık Siri de daha akıllı hale geldi.

Haberin Devamı

Apple müzik severler için de iOS 10 yazılımında alt yazı özelliği sunuyor. Böylece dinlediğiniz şarkının o ekrandan çıkmanıza bile gerek kalmadan sözlerini okuyabiliyorsunuz.