Teknoloji iOS'un pazar payı ABD'de artarken İngiltere'de düşüyor

iOS'un pazar payı ABD'de artarken İngiltere'de düşüyor

16.10.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

Kantar Worldpanel tarafından toplanan ve paylaşılan yeni verilere göre, mobil ekosistem piyasasında Apple'ın payı Ağustos 2017'de sona eren üç ay içinde sekiz büyük bölgede arttı. ABD pazar payı, Ağustos 2016'daki yüzde 31.3'ken bu yılın aynı ayında yüzde 35'e kadar Aynı dönemde Android 2.9 puan düştü.

iOSun pazar payı ABDde artarken İngilterede düşüyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Kantar Worldpanel tarafından yayınlanan rakamlara göre, Ağustos 2017'de sona eren üç aylık dönemde, Android satış payları önemli pazarlarda önemli ölçüde düşüş gösterdi ve iOS önemli bir artışa imza attı. 2017 yılının yaz aylarında, iOS, bir önceki yılın aynı dönemine göre büyümdü. İspanya (4,4 puanlık artış) ardından Çin (4,3), Amerika Birleşik Devletleri (3,7), Almanya (2,3), Fransa (1.7), Avrupa Birliği (1.2), Avustralya (0.9) ve İtalya (0.4) geliyor.

Apple ayrıca , Avrupa'daki en büyük beş pazarda payını 1,2 puan yükselterek yüzde 18,4'e yükseltti ancak İngiltere'de iki puan kaybetti.

Özellikle, iOS ABD'de yüzde 31.3'ten yüzde 35'e kadar çıktı. Android hala ABD'de akıllı telefon pazarının yüzde 63.2'sine hakim. Aynı dönemde Android yüzde 66.1 payua sahipti.

Haberin Devamı

Belirtilen aralıkta Çin'de satılan telefonların yüzde 82'sini oluşturan Android, 2016'ya göre yüzde 4 düşüş gösterirken, Apple'ın iOS'u yüzde 4.3 artışla yüzde 17.7'ye yükseldi.

iOSun pazar payı ABDde artarken İngilterede düşüyor

Bununla birlikte, Apple'ın iOS'u bu yılın yaz aylarında İngiltere'de hafif azaldı. iOS pazar payındaki düşüşün, Samsung'un "önemli" promosyon aktiviteleri ve Galaxy S8'in yeni iPhone'lardan önce satışına girmesi gösteriliyor. Toplamda, iOS çalıştıran Apple cihazları, İngiltere'deki bu yaz döneminde bir önceki yıla göre 35,9'dan 33,9'a geriledi.

Apple, Çin'deki yerel markalarla hala rekabet halinde. Çin'de Huawei, yüzde 31,1 ile bir numaralı olmaya devam ediyor; bunu, Oppo ve Vivo markalarının arkasındaki şirket olan BBK Electronics izliyor.

iOS pazar payı, iPhone X'in piyasaya sürülmesiyle değişebilir. iPhone X'in çıkış tarihi hala belli değil. ABD'de 3 Kasım tarihinde satışa çıkacak iPhone X'in ülkemizde Kasım ayının sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor.