Teknoloji iPhone 7’deki Akıllı Bağlantı Noktası Ne İşe Yarayacak?

iPhone 7’deki Akıllı Bağlantı Noktası Ne İşe Yarayacak?

02.05.2016 - 14:21 | Son Güncellenme:

Apple yeni nesil akıllı telefonu iPhone 7’yi Eylül ayında tanıtacak. Peki orta çıkan iPhone 7 Akıllı Bağlantı Noktası ne işe yarayacak?

iPhone 7’deki Akıllı Bağlantı Noktası Ne İşe Yarayacak

Apple‘ın yeni nesil akıllı telefonu iPhone 7 ve iPhone 7 Plus muhtemelen Eylül ayında yapılacak bir lansmanla tanıtılacak. Ortaya çıkan bazı şemalara göre Apple iPhone 7‘de Akıllı Bağlantı Noktası kullanacak.

Haberin Devamı
iPhone 7 silikonvadisi

Bu akıllı bağlantı noktasının hem şarj hem de kulaklık için kullanılacağı ile ilgili birçok haberi sizlerle paylaştık ama müzik dinlerken telefonu şarj edemeyecek olmamız bizleri oldukça düşündüren bir konu. Halihazırda birçok genç okuyucumuzun telefondan müzik dinlerken şarj ettiğini yakından biliyoruz. Peki sürekli bahsedilen iPhone 7 Akıllı Bağlantı Noktası gerçekten ne işe yarayacak? Bu bağlantı noktası sayesinde LG G5‘te kullanılan modüler yapının iPhone ekosistemine de getirileceği kulislerde söylenen dedikodular belki ama söylenen birçok şeyin doğru çıktığına da zaman içinde şahit olduk.

iPhone 7 Akıllı Bağlantı Noktasına Hangi Aparatlar Takılacak?

Öncelikle bu bağlantı noktasının hem şarj hem de kulaklık için kullanılacağı neredeyse kesinleşmiş bir durum ama gelen bilgilere göre Apple iPhone 7 Akıllı Bağlantı Noktası için farklı planlarda düşünüyor.

Haberin Devamı
Kablosuz Şarj

Apple bu bağlantı noktası sayesinde Kablosuz ya da Manyetik Şarj teknolojisini kullanıcılarına sunacak. Metal telefonlarla kablosuz şarjın zorlukları ortadayken Apple‘ın bir şarj aparatı ile bu işi çözeceği gelen bilgiler arasında.

Harici Klavye

Bu bağlantı noktası kullanılarak özellikle iPhone 7 Plus için geliştirilen bir harici klavye aparatı pazara sunulabilir. Bu apart için de iPhone 7 Akıllı Bağlantı Noktası kullanılabilir.

Yedek Pil Girişi

Bu söylentiyi oldukça ütopik görüyoruz zira geçtiğimiz dönemde iPhone’lar için geliştirilen ve arkası kambur görünümlü (üstte fotoğrafı var) kapaktan sonra yaşanılanlardan ders alan Apple’ın bu topa girmeyeceğini düşünüyoruz.

Apple‘ın yeni bağlantı noktası ile bize neler sunacağı belirsizliğini korurken beklentileri fazla da arttırmamak gerektiğine inanıyoruz…

iPhone 7 Plus Kamerası ile Fark Yaratacak! iphone 7 silikon vadisi