Apple iPhone 7 neden iPhone 8'den daha çok satıyor?

iPhone 7 neden iPhone 8'den daha çok satıyor?

17.10.2017 - 09:49 | Son Güncellenme:

iPhone 7, iPhone 8'den daha çok satıyor. KeyBanc Capital Markets analisti John Vinh'in yeni bir raporuna göre, ABD'de daha fazla müşteri iPhone 8 yerine iPhone 7 satın alıyor.

iPhone 7 neden iPhone 8den daha çok satıyor

"miliyet.com.tr

Haberin Devamı

Normalde, yeni iPhone'ların ardından insanların yeni bir Apple akıllı telefonu satın almak için saatlerce kuyrukta beklerdi. Ancak iPhone 8 ile bu olmadı.

Apple, iPhone 8 için satış rakamları yayınlamadı; ancak yeni telefon Eylül ayı sonunda piyasaya sürülmesinden bu yana sessiz bir yanıt almış gibi görünüyor. iPhone 8, önceki modeller gibi büyük satış rakamlarıyla da gündeme gelmedi. KeyBanc Capital Markets analisti John Vinh'in yeni bir raporuna göre, ABD'de daha fazla müşteri iPhone 8 yerine iPhone 7 satın alıyor.

Tabii ki, iPhone 8'in yıllık satışına katkıda bulunabilecek birkaç faktör var. iPhone 8'in satışlarını kesebilecek olan iPhone X hala satışa çıkmadı. Ek olarak, basit bir gerçek ki zaten bir iPhone 7'ye sahip olanlar yükseltmek için iPhone 8'i pek tercih etmiyor. Dahası iPhone 7, iPhone 8'den yaklaşık 150 dolar daha ucuz, bu da yeni müşteriler için cazip bir öneri. John Vinh'e göre, iPhone 8'de iPhone 7'ye oranla çok fazla yenilik olmadığı için fiyatı düşen eski modeli tercih edenlerin sayısı daha fazla.

Haberin Devamı

iPhone X'in ön siparişleri 27 Ekim'de başlayacak. Bu nedenle, Apple'ın iPhone satış fonundan çok daha fazla öngörülen yeni modeli devre dışı bırakıp bırakamayacağını göreceğiz.

hone X 64 GB'ın fiyatı 6099 TL, iPhone X 256 GB'ın fiyatı 6899 TL olarak belirlendi. Bu fiyatı ile iPhone X, Apple'ın en pahalı akıllı telefonu oldu. ABD'de 3 Kasım tarihinde satışa çıkacak iPhone X'in ülkemizde Kasım ayının sonuna doğru satışa sunulması bekleniyor. iPhone 8 Plus’ın 64 GB kapasiteli modelinin fiyatı 4699 TL, 256 GB kapasiteli modelinin fiyatı ise 5499 TL.