Ekonomi iPhone 8 öncesi Android furyası

iPhone 8 öncesi Android furyası

02.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Eylül’deki ‘iPhone 8’ lansmanı öncesine denk gelen IFA 2017’ye, yeni cep modelleri damga vurdu. Sony, LG, Motorola Android cep modellerini tanıtırken, Samsung 3 giyilebilir cihazıyla fark yarattı

iPhone 8 öncesi Android furyası

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA 2017’de ev elektroniği yanında cep telefonu hareketi de yaşanıyor. Pek çok marka yeni modellerini bu fuarda duyurmayı seçti. Sony, LG, Motorola yeni modellerini görücüye çıkardı. Telefonlar kameralarıyla öne çıkıyor. Gülümsemeyi yakalama, 360 derece çekim yapabilme ve çift arka kamera özellikleri dikkatleri çekti. Ayrıca Samsung gibi markalar da giyilebilir ürünlerini bu fuarda tanıtmayı seçti.

Haberin Devamı

Fiziksel aktivitenizi ölçüyor

Samsung, IFA’ya üç yeni giyilebilir cihazıyla çıkarma yaptı. Samsung’un spor yapmayı sevenler için geliştirdiği akıllı saati Gear Sport ve akıllı bileklik Gear Fit2 Pro daha çok yüzücüleri hedefliyor. 50 metreye kadar su geçirmeyen ürünler Otomatik Aktivite Saptama özelliği ile yürüme, koşma, bisiklet sürme veya dans, basketbol gibi hangi fiziksel aktivite gerçekleştirdiğini anlıyor.
Gear Sport, 1.2 inç yuvarlak Super Amoled ekran, Tizen işletim sistemi, çift çekirdek 1.0 GHz, 4GB dahili hafıza, 768 MB RAM’e sahip. Gear Fit2 Pro, 1.5 inç kavisli Super Amoled ekran, çift çekirdek 1.0 GHz, Tizen işletim sistemi, 4GB hafıza, 512 MB RAM’le geldi. Samsung’un duyurduğu diğer bir ürün de Gear IconX kablosuz kulaklık. Bluetooth üzerinde

Haberin Devamı

‘Gülümsemeyi’ hiç kaçırmıyor

Sony Mobile, IFA 2017’de Xperia ailesini XZ1 ve XA1 Plus ile genişlettiğini duyurdu. Xperia XZ1, 5.2 inç’lik Full HD HDR ekranla geldi.

Motion Eye kamerası, süper yavaş çekimli videosu, yeni öngörülebilir gülümseme yakalama ve otomatik odaklamalı kesintisiz çekim fonksiyonlarıyla dikkat çekiyor. 19 MP arka, 13 MP ön kamerası var. Arka kamerasında yer alan Öngörülebilir Yakalama fonksiyonu ile aksiyon hatta sadece bir gülümseme tespit ettiğinde dahi siz deklanşöre basmadan otomatik olarak görüntüleri arabelleğe almaya başlıyor. 4 GB Ram, 64 GB bellek, Android 8.0 işletim sistemi, 2.700 mAh bataryası ve Snapdragon 835 işlemcisi var. Mavi, pembe, gümüş ve siyah olmak üzere dört renk seçeneği olacak. Xperia XA1 Plus ise, 5.5 inç Full HD ekran, 23 MP arka, 8 MP ön kamerayla geldi. 3 GB Ram’i, 32 GB depolama kapasitesi bulunuyor. 256 GB’a kadar mikro SD kart desteği sunan telefonun 3430 mAh’lık pili var. Dört renk seçeneğine sahip telefon, açma kapama düğmesine entegre edilen sezgisel parmak izi sensörüne sahip.

5 saat boyunca müzik, 4 saat boyunca konuşma süresi sunan cihazlar, 10 dakikalık bir şarj ile 1 saat gidiyor.

DEVASA EKRAN GÜÇLÜ BATARYA

LG beklendiği gibi V30 cep telefonu modelini tanıttı. 6 inç’lik Quad HD dev ekranlı telefon, 158 gram ağırlığında. 4 GB Ram’e, 3.300 mAh bataryaya sahip. Android 7.1 sürümüyle geldi. Ekran çerçevesi küçültülüp ekranın kıvrımları kavisli hale getirildi. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 64 GB depolama alanı ve mikro SD kart desteği var. Parmak izi okuyucu ve çift arka kamera kurulumu arka kısımda yer alıyor. Cihaz IP68 ile suya ve toza dayanıklı karşı dayanıklı olmasının yanında kablosuz şarj desteği de sunuyor. 16 MP ve 13 MP geniş açılı iki arka kamera, 5 MP’lik ise ön kameraya sahip.

Haberin Devamı

360’lık kamera moduyla geldi

Motorola, dördüncü nesil Moto X4 ve yenilenen Moto Z2 Force’u tanıttı. İki telefonda da 3D ses kalitesi ve 4K video çekebilen 360 kamera modu teknoloji severlerin ilgisini çekti.

Moto X4’ün 5.2 inç’lik ekranı ve Android işletim sistemi var. 4 GB’lık Ram, 12 MP ve 8 MP’lik arka, 16 MP’lik ise panoramik selfie özelliği bulunan ön yüz kamerası var. Moto X4’ün akıllı kamerası sadece fotoğraf çekmiyor, Landmark Detection özelliğiyle bir kartviziti kolayca tarayabiliyor ya da selfie’lerinize birçok animasyon eklemenizi sağlıyor.

Haberin Devamı

3.000 mAh’lık pil gücü olan telefon hem suya hem de darbeye dayanıklı. Amazon Alexa ile entegre Moto X4’ü başlatmak için kilidini açmanıza gerek yok. Kablosuz ses sistemiyle dört farklı bluetooth cihazına aynı anda bağlanabiliyor.
Moto Z2 Force ise, 5.5 inç’lik Amoled ekrana, 4GB Ram, 2730 mAh’lık pil gücüne sahip. Qualcomm Snapdragon 835 ile gelen cihaz, kulanıcılara büyük dosya ve uygulamaları kolayca indirme olanağı sağlıyor. 12 MP kamerası var. Bütün Motorola telefonlar 360 kamera moduna sahip.

iPhone 8 öncesi Android furyası

‘Ev 2.0’ ile israfa son

Grundig fuarda, ‘Sürdürülebilir Ev 2.0’ teması altında soğutucu, yıkayıcı, bulaşık, pişirici ve küçük ev aletleri alanındaki 450 adet yenilikçi ürününü tüketicilerin beğenisine sunuyor. Grundig’in fuarda sergilediği ürün ve teknolojiler arasında; geri dönüştürülmüş plastik şişelerde üretilen Pet tamburlu çamaşır makinesi, giysileri 120 dakikada kullanıma hazır hale getiren InstantWear teknolojisi, yeni üç püskürtme kollu Corner Wash bulaşık yıkama teknolojisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Grundig’in “Sürdürülebilir Ev 2.0” temasına dikkat çeken Arçelik A.Ş. CEO’su Hakan Bulgurlu, “Grundig, sadece tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan değil, giderek azalan doğal kaynakları korumak için de ileri teknoloji geliştirmeyi benimsemiş bir marka. Sürdürülebilir bir dünya hedefi için ilk adımın evde atılması gerektiğine inanıyoruz. Grundig’in ürünleri de bu alanda öncü özellikleriyle öne çıkıyor” dedi.

Grundig’in Avrupa’nın en büyük pazarı olan Almanya’da tüketici elektroniğinde ilk akla gelen markalardan biri olduğuna da dikkat çeken Bulgurlu, “72 yıllık köklü geçmişe sahip Grundig ile beyaz eşyada 22 ülkede faaliyet gösteriyoruz, bu segmentteki satış gelirlerimizi geçen yıl yüzde 50 artırdık, bu yıl daha da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Nesnelerin interneti

Bulgurlu, yarının dijital dünyasına bugünden hazırlıklı olduklarını vurgulayarak, “Ev teknolojilerinin geleceğini şimdiden kurguluyoruz. Nesnelerin interneti (IoT) evleri ve tüketicilerin günlük yaşamını dönüştürüyor. Akıllı teknolojiler zaman ve enerji tasarrufu yapmamıza yardımcı oluyor. Premium markamız Grundig, cihazlar arasındaki bağlantıların ve sürdürülebilir teknolojik ürünlerin öne çıkacağı, geleceğin evlerini şimdiden tasarlıyor” ifadesini kullandı.