Apple iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus’ın kameraları karşı karşıya

iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus’ın kameraları karşı karşıya

11.10.2017 - 10:06 | Son Güncellenme:

iPhone 8 ile ilgili karşılaştırma videolarının sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus'ın kameraları bir videoda karşı karşıya getirildi. Peki hangi telefonun kamerası daha iyi?

iPhone 8 Plus ve iPhone 7 Plus’ın kameraları karşı karşıya

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu yıla damgasını vuracak amiral gemilerinden olan iPhone 8 Plus ile geçen yılın favori akıllı telefonu iPhone 7 Plus'ın kameraları AppleInsider ekibi tarafından hazırlanan bir video da karşı karşıya getirildi. iPhone 8 Plus'ın mı yoksa iPhone 7 Plus'ın mı daha iyi video çektiği görüntülerden belli oluyor.

iPhone 8 Plus ve iPhone 7 PLus, f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12 MP'lik OIS destekli ana kameraya ve f/2.8 diyafram açıklığında 12MP'lik telefoto ikincil bir kameraya sahip. İkinci telefoto kameranın OIS desteği yok.

Videoda iPhone 8 Plus’ın iPhone 7 Plus'tan daha başarılı bir performans sergilediği görülüyor. Her iki cihaz düşük ışık koşullarında kullandığında iPhone 8 Plus daha net kareler çekiyor. Düşük ışıklı ortamda flaşı kullanırsanız iPhone 8 Plus ile daha iyi sonuçlar ortaya çıkıyor. Aynı zamanda iPhone 8 Plus ile çekilen fotoğraflar daha canlı ve detaylı görünüyor. Dijital yakınlaştırma kullanıdığında iPhone 8 Plus'ta detaylar daha net görüntüleniyor.