Teknoloji iPhone SE 2'nin tasarımı eskisiyle aynı kalıp özellik anlamında çok bir şey sunmayacak

iPhone SE 2'nin tasarımı eskisiyle aynı kalıp özellik anlamında çok bir şey sunmayacak

30.01.2018 - 10:54 | Son Güncellenme:

Küçük ve ucuz bir iPhone arayanların iPhone SE 2 modelini bekliyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone SE 2 hakkkında bazı önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre iPhone SE 2'nin tasarımı var olan cihazla aynı olacak, özellik anlamında ise pek bir değişiklik olmayacak.

iPhone SE 2nin tasarımı eskisiyle aynı kalıp özellik anlamında çok bir şey sunmayacak

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

iPhone SE, 31 Mart 2016'da satışa çıktı ve iPhone 7'nin 2016'da piyasaya sürülmesinden bu yana, Apple'dan doğrudan satın alabileceğiniz 4 inçlik tek iPhone oldu. Aynı zamanda Apple'dan satın alabileceğiniz en ucuz iPhone. Yeni iPhone SE 2, küçük ve ucuz bir iPhone isteyen tüketicilerin aklında ve iddialara göre Mart 2018'de bu cihazı görebiliriz. Şimdi bu iddialara yenileri eklendi.

KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone SE 2 hakkkında bazı önemli açıklamalarda bulundu. Buna göre iPhone SE 2'nin tasarımı var olan cihazla aynı olacak, özellik anlamında ise pek bir değişiklik olmayacak. Kuo, iPhone SE 2'de kablosuz şarj ya da Face ID gibi özelliklerin olmayabileceğini dile getirdi.

KGI Securities Analisti Ming Chi Kuo, Apple bu sene üç yeni iPhone geliştirecek, iPhone SE 2 ise dördüncü model olacak. Kuo, bu yüzden Apple'ın iPhone SE 2'ye vakit ayıramayabileceğini söyledi. Bu yıl üç farklı iPhone X cihazının geleceğini biliyoruz. Bunlardan biri LCD ekran, diğerleri ise OLED ekranlara sahip olacak.

Haberin Devamı

Kuo, Apple'ın "çok daha farklı" bir iç tasarıma sahip ikinci nesil iPhone X, daha büyük 6.5 inçlik bir sürümü olan iPhone X Plus ve daha yeni bir tasarıma sahip olan yeni iPhone X'in yanı sıra yeni bir iPhone üretmeye odaklanmak için yeterli kaynaklara da sahip olamayacağını dile getirdi.

Apple'ın yol haritasında gerçekten iPhone SE 2 varsa, Kuo birkaç dışa dönük değişiklik bekliyor. Cihazın neredeyse tam ekran tasarımı, Face ID için 3D algılama veya kablosuz şarj gibi iPhone X benzeri özelliklerden ziyade cihazın muhtemelen daha hızlı bir işlemci ve daha düşük bir fiyatı olacağını öngörüyor.

Mevcut iPhone SE, küçük 4 inçlik ekranı da dahil olmak üzere iPhone 5'lere oldukça benziyor. Cihaz, Apple'ın A9 yongası, 2GB RAM, 12 megapiksel arka kamera, 3.5mm kulaklık girişi ve Touch ID'ye sahip.

Apple, ilk iPhone SE'yi Mart 2016'da piyasaya çıkarttığından bu yana tamamen yeniledi. Mevcut depolama kapasitelerini geçen Mart ayında 64GB ve 128GB'ye çıkarttı.

iPhone SE 2 ne zaman piyasaya sürülecek?

Haberin Devamı

iPhone SE 2'nin 2018 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Bu Mart ayı olabilir.

iPhone SE 2'nin fiyatı ne kadar?

Kuo, iPhone X SE'nin 649 ila 749 dolar arasında satılacağını ve bunun İngiltere'de 649 ila 749 pound olacağını söyledi.