Apple iPhone X, her Android üreticisinden üç kat daha fazla para kazandı

iPhone X, her Android üreticisinden üç kat daha fazla para kazandı

18.04.2018 - 16:53 | Son Güncellenme:

iPhone X, geçen yılın son çeyreğinde telefon pazarında karın yüzde 35'ini topladı. iPhone X'i yüzde 19 ile iPhone 8, yüzde 15 ile iPhone 8 Plus takip etti. iPhone X ayrıca toplam gelirin de yüzde 21’ine ulaştı.

iPhone X, her Android üreticisinden üç kat daha fazla para kazandı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Counterpoint'in yeni bir raporuna göre, iPhone X tek başına Q4 2017'de toplam akıllı telefon sektörü karının % 35'ini topladı. Apple, sektörün toplam kârının % 86'sını hakim oldu. Android üreticileri sadece % 14'ünden kar aldı. Bu da iPhone X'in sadece toplam kâr kadar üç kat fazla para kazandığı anlamına geliyor.

Bu yeni bir hikaye değil. Sadece premium amiral gemisi akıllı telefonlar piyasada çok kar ediyor. Apple ve Samsung yıllardır premium akıllı telefon pazarında kıyasıya mücadele halinde. Her ne kadar Android üreticileri Apple'ı taşınan cihaz sayısı açısından önemli ölçüde geride bıraksa da, Apple, cihazlarından sürekli olarak önemli kârlar elde etmek konusunda bir formül geliştirdi.

iPhone X, her Android üreticisinden üç kat daha fazla para kazandı

Counterpoint'in Karn Chauhan “Global cep telefonu karları yıllık bazda % 1 azaldı. Ancak Apple, Q4 2017'de sadece iki ay boyunca piyasaya sunulurken bile % 1 büyüdü. iPhone X, sadece çeyrek boyunca toplam sanayi gelirinin % 21'ini ve toplam sanayi kârının % 35'ini oluşturdu. Ek olarak, tüm iPhone'ların daha uzun raf ömrü, Apple'ın üç yıllık modelleri de dahil olmak üzere listede en iyi on akıllı telefondan sekizini oluşturdu. Diğer OEM'lerin mevcut rakip akıllı telefonlarıyla karşılaştırıldığında en yüksek karı sağladığı garanti." dedi.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy Note 8'in yüzde 3.9, Galaxy S8 Plus'ın ise yüzde 1.7 kar oranı var. Samsung, ilk 10 içerisinde yüzde 5.6 civarında bir kar elde etmiş.