Teknoloji iPhone X'te arka planda açık olan uygulamalar nasıl kapatılır?

iPhone X'te arka planda açık olan uygulamalar nasıl kapatılır?

14.09.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

iPhone X ile birlikte ana ekran tuşu ve ona entegre edilmiş olan parmak izi okuyucu kaldırıldı. Peki iPhone X'te ana ekran tuşu olmadan uygulamalar nasıl kapatılacak?

iPhone Xte arka planda açık olan uygulamalar nasıl kapatılır

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Diğer iPhone modellerinde olan parmak izi okuyucu entegreli ana ekran tuşu iPhone X ile birlikte tarihe karıştı. Peki iPhone X'te ana ekran tuşu olmadan uygulamalar nasıl kapatılacak?

Normalde açık olan uygulamalar home tuşuna iki kez basıldıktan sonra karşımıza çıkan arka planda çalışan uygulamaları, yukarı doğru kaydırıp kapatıyorduk. iPhone X’te ise 3D Touch teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji ile uygulamaları kapatmak için hızlı bir şekilde ekranın altından üstüne doğru parmağınızı kaydırmanız gerekiyor. Yavaş bir şekilde yaparsanız açık tüm uygulamaları görebiliyorsunuz.

Bununla birlikte uygulamalar arasında geçiş yapma biçimi de değişti. Artık parmağınızı ekranın alt kısmına koyup geriye doğru hareket ettirdiğinizde, önceki uygulamaya geçiş yapabiliyorsunuz. Bu işlemi hızlı bir şekilde yaparsanız önceden açtığınız tüm uygulamaları görebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Jeffrey Grossman adlı Twitter kullanıcısının iOS 11 ile iPhone X prototipi üzerinden bu işlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yazarlar